реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Анонімне замінування

Здійснення анонімних терористичних погроз є злочином, за вчинення якого Кримінальний кодекс України передбачає досить серйозне покарання – від накладення штрафу до обмеження волі. Іноді анонімні жартівники вважають, що їхні вчинки залишаться безкарними. Проте досвід роботи співробітників Служби безпеки України в цьому напрямку свідчить про інше.

Так, у лютому цього року, до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВСУ надійшов анонімний дзвінок про замінування однієї з чернігівських загальноосвітніх шкіл. На місце події одразу прибули співробітники Управління СБ України в Чернігівській області, які разом з колегами з УМВСУ організували евакуацію людей, що знаходились у приміщенні, та обстежили навчальний корпус. Вибухівку не виявили.

Аноніма співробітники УСБУ встановили протягом дня. Ним виявився 32-річний мешканець Чернігова. Причину свого вчинку останній пояснив бажанням перевірити, наскільки оперативно будуть реагувати на повідомлення відповідні структури. Наразі стосовно “перевіряючого” органами міліції порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України.
В іншому випадку об’єктом анонімного мінування став продуктовий супермаркет. Після проведення обстеження приміщення правоохоронці переконалися, що вибухового пристрою в магазині немає. А ось особу аноніма невдовзі було встановлено. Тепер мешканцю обласного центру доведеться давати пояснення слідчому в рамках порушеної стосовно нього кримінальної справи.

Тож особам, які хочуть “пожартувати” подібним чином, варто пам’ятати, що за вчинення таких дій чинним законодавством передбачено не тільки штраф від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а й обмеження волі на строк до п’яти років. До того ж встановлена особа ще й відшкодовуватиме матеріальні збитки спеціальним службам, які виїжджали на місце події, а також організаціям та установам, що стали об’єктами анонімних погроз.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:Служба безпеки України, терористичні погрози, замінування шкіл, замінування, анонімний дзвінок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar