реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова міліція: "Наша служба небезпечна і важка"

Працівники податкової міліції постійно вдосконалюють методи роботи та визначають нові напрямки запобігання тіньовому бізнесу. Найперше завдання – спрямувати ресурс тіньової економіки на наповнення бюджету шляхом високопрофесійних дій працівників податкової міліції. На жаль, приховування доходів має поширений характер і є лише зовнішнім проявом більш глибоких криміногенних процесів перерозподілу національного доходу на користь тіньової економіки. Тому роботи у податкової міліції як силового блоку Державної податкової адміністрації вистачає.
До повноважень податкової міліції належать: кримінальне провадження, застосування силових заходів, ведення оперативно-розшукової діяльності в межах своєї компетенції. Податкова міліція проводить дієві заходи для виявлення масштабно спланованих і професійно замаскованих схем ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, попереджає спроби незаконного відшкодування з бюджету податку на додану вартість.
Податкова міліція – це невід’ємна структура податкової служби, яка замикає процес роботи з недобросовісними платниками податків та забезпечує дотримання законності при сплаті податків.
Аналізуючи роботу податкової міліції необхідно відмітити, що у поточному році досягнуто позитивних результатів із викриття резонансних злочинів у сфері оподаткування, ліквідації конвертаційних центрів, виявлення злочинних схем відшкодування ПДВ. Ось декілька цифр, що характеризують роботу податкової міліції міста: попереджено незаконне відшкодування понад 1 млн. грн. ПДВ; викрито – 2 злочини.
Виконання завдань по наповненню державного бюджету вимагає від податківців високого професіоналізму, злагоджених дій по відпрацюванню так званих «податкових ям», виявленню фактів порушення податкового законодавства, схем ухилення від оподаткування, у т. ч. за рахунок виплати заробітної плати у «конвертах». Особлива увага приділятиметься відбору платників для проведення перевірок за допомогою ризикоорієнтованої системи. Велике значення у цьому процесі та процесі адміністрування податків та зборів має надання платниками податків звітності в електронному вигляді.
Оперативно-розшукова діяльність спрямована на боротьбу зі злочинністю у сфері оподаткування, ліквідацію тіньової економіки та збільшення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів, а ідеологія сучасної податкової політики спрямована на налагодження цивілізованих стосунків між державою та платниками податків. Суб’єкти господарювання повинні бачити у податківцях партнерів і помічників і тільки за таких умов ми можемо розраховувати на розквіт нашої держави. Головне завдання кожного співробітника податкової служби – виконувати свої службові обов’язки так, щоб на практиці підтвердити: найвищий статус у державі має добросовісний платник податків.
Олексій Барановський, перший заступник начальника ГВПМ ДПІ у м. Чернігові






Теги:Гроші, Чернігів, податкова міліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar