реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Припухлі очі: що робити?

Якщо зранку, коли відкриваєте очі, вам здається, що на них лежить чималий багаж – це свідчить про те, що в області очей протягом ночі накопичилася зайва рідина.
Чим це може бути викликане? Причин чимало: це і солона їжа на вечерю, і кілька склянок чаю, і день напередодні, проведений з опущеною головою…

Припухлість довкола очей може бути викликана також алергійною реакцією чи навіть після сну на… пуховій подушці. А жінкам ще додають клопоту вікові гормональні зміни в організмі.
Якщо мішки довкола очей не минають упродовж кількох годин після сну і взагалі тримаються довго, то лікарі підозрюють порушення функцій щитовидної залози або захворювання нирок.

Що робити?

Почніть з ополіскування очей вранці холодною водою. Цим ви поліпшите кровообіг.
Легесенько тільки кінчиками пальців похлопайте по повіках. Легенько постукайте по верхніх і нижніх повіках – це сприятиме відтіканню рідини від області очей.
Припухлості спробуйте усунути за допомогою пакетиків з чаєм. Замочіть у холодній воді два пакетики з чаєм і покладіть їх на очі на 15 хвилин. Танін, який міститься в чаї, розправляє шкіру і зменшить припухлість довкола очей. Головний діючий фактор у цьому разі – холод.

Вживайте сечогінні засоби.

Якщо у вас алергія, то спробуйте антигістамінні препарати.
Візуально припухлості жінкам можна зменшити за допомогою косметичних засобів.На верхні повіки накладіть темні тіні, починаючи від брів і до складки повіки. Від складки повіка до межі з віями накладіть тіні світлішого тону. Припухлість також менш помітна, якщо підфарбувати нижню частину повіка тінями дуже світлих відтінків.
Для маскування мішків під очима спробуйте до свого звичного тону додати трохи темнішу смужку.
Як позбутися припухлості довкола очей вранці?
Трохи підніміть ту частину ліжка, те перебуває ваша голова. Підкладіть під спинку ліжка з боку голови дерев’яні бруски висотою 15 см. Ваша голова буде перебувати у трохи піднятому положенні, що перешкоджатиме накопиченню рідини в області очей.
Скоротіть вживання рідини ввечері. Або обмежтесь кількома ковтками.
Виключіть надто солону їжу. Уникайте також продуктів та приправ, в яких міститься глютамат натрию: помічено, що після вживання такої їжі завжди виникають наступного дня мішки під очима.
Жінкам варто обмежити використання кремів від зморшок, адже очні креми для усунення зморщок можуть спричинити зворотній ефект…
Відмовтесь від подушок з пір’я. Спробуйте замінити їх іншими.




Теги:мішки під очима, глютамат натрію, сечогінні засоби, подушки, припухлість довкола очей, солона їжа, чай, алергія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar