реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Знову скандал навколо міського голови

Мало не штурмом брали силовики приміщення Чернігівської міської ради, щоб вручити протокол щодо конфлікту інтересів міському голові Владиславу Атрошенку.

Як повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції, протокол складено через те, що чернігівський міський голова Владислав Атрошенко надав вказівку водієві (котрий забезпечує його транспортне обслуговування) про необхідність вивезення автомобіля, що належить дружині Владислава Атрошенка, за межі території України, що становило його приватний інтерес (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). При цьому водію голови для цього оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин.

Міський голова назвав це черговим фактом політичного переслідування. Прес- служба міської ради заявила: «Спочатку очільника Чернігова не випустили за кордон і позбавили можливості місто отримати від іноземних урядів та донорів кошти на відновлення... А тепер НАЗК з’ясовує, чому, коли Атрошенка прикордонники не випустили на конференцію в Лугано, з офіційним дозволом зміг виїхати його водій».

Прес- служба не без гумору зауважує: «Сьогодні силовики виявили спритність та хоробрість у взятті будівлі міськради, щоб вручити адмінпротокол. Така спритність і хоробрість згодилася б силовикам у лютому-березні, коли російські війська проривалися в Чернігів. Але, на жаль, ті, хто сьогодні займається тиском на мера, на початку війни служили в “батальйоні Монако”. І лише, коли ворога вибили з Києва та Чернігівської області, ці «воїни» повернулися із європейських «котлів». І сьогодні, замість того, щоб займатися реальними порушеннями, боротися з колаборантами та розкраданням гуманітарної допомоги на обласному рівні, силовики знову виконують політичні замовлення».

Схоже, що політичний скандал навколо міського голови Чернігова розгоратиметься й далі, а містяни думають про інше: як перезимувати, якщо ТЕЦ, повернута нездалим орендарем місту, не готова до зими, якщо багато будинків розбиті російськими військами? Чернігівцям не до політичних ігор.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:офіс президента, команда ЗЕ, НАЗК, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar