реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Загадкові знахідки Чернігівщини

Мізинський Браслет з ікла мамонта зі Свастями (Сваргами). Пр. 18000 років до Р.Х. (на фото). Знайдений під час археологічних розкопок у Мізині, Чернігівська обл. Свастичні орнаменти, виконані червоною вохрою і глибоким різьбленням на кістках мамонта, повідомляє Народний оглядач

Науковці вважають, що браслети були виготовлені із прямих пластин ікла мамонта, що були зігнуті у невідомий спосіб.

Безцінною знахідкою на Мезинській стоянці є дивні вироби з кісток (також з орнаментом), що являють собою музичні інструменти (перша в історії людства флейта!), які застосовувалися для супроводу танців. До так званих звучних інструментів належить також «шумлячий» мізинський набірний браслет, який складається з п’яти окремих незамкнених кілець. Це своєрідні кастаньєти, які поки що є єдиним свідченням про наявність танців у палеолітичній культурі Східної Європи.

Тут же було знайдено і згодом розшифровано прадавні графічні записи музики, тобто тогочасні ноти. Цю дивовижну музику понад 20-тисячолітньої давнини вже кілька років можна чути у виконанні чернігівського військового оркестру Північного оперативного командування Збройних Сил України.




Теги:розкопки, археологи, Мізин, Сварга, чернігівський військовий оркестр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar