реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Заява УНП про притягнення посадових осіб на Чернігівщині до відповідальності за незаконні прапори

З ранку 9 Травня на державних установах, органах місцевого самоврядування м.Чернігова, а також на приміщенні окружного апеляційного суду(!?), кінотеатрі ім. Щорса і школах міста поруч з державними були встановлені червоні прапори. І якщо на головних державних установах висіло щось схоже на копію «прапору Перемоги», то на решті будівель майоріли звичайні прапори КПУ з серпом і молотом.

Відсутня офіційна інформація про те, хто дав незаконне розпорядження вивішувати ці прапори.
Як відомо, 21 квітня ц. р. Верховна Рада України ухвалила закон, в якому передбачається вивішування 9 Травня поряд з державним прапором «прапора Перемоги». Даним законом зокрема передбачено, що «прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії». Цей закон 6 травня був відправлений на узгодження до Кабінету Міністрів і станом на 9 травня 2011 р. не був підписаний Президентом України, а отже не набув сили.
Чернігівська обласна організація Української народної партії категорично засуджує антидержавні дії посадових осіб органів влади Чернігівської області.
УНП вимагає від Прокуратури Чернігівської області дати правову оцінку та у визначений Законом спосіб притягти до відповідальності посадових осіб, які дали протизаконне розпорядження вивішувати крім державних ще й червоні прапори на адміністративних спорудах м. Чернігова та інших населених пунктах області.

Чернігівська обласна організація Української народної партії









Коментарі (0)
avatar