реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Американська допомога схвалена

Піврічне затягування з наданням американської допомоги Україні нарешті завершується. Сенат - а це верхня палата Конгресу - проголосував "за" виділення допомоги Ізраїлю (він йшов першим),Україні і Тайваню. Рішення прийняли 79 голосами «за», а 18 законодавців проголосували проти. Сьогодні закон має підписати президент Байден.

Зокрема, закон передбачає:

Майже 14 млрд на купівлю американської зброї, для передачі Україні;
23 млрд на поповнення запасів Пентагону;
7 млрд на зміцнення позицій США в регіоні, щоб підвищити обороноздатність союзників;
Майже 9 млрд доларів економічної допомоги у вигляді позики.

І як тут вкрасти зброю, про що кажуть захисники антиукраїнської конгресвумен Вікторії Кульгейко (у заміжжі Спартц)?

Також закон передбачає передачу на потреби України заморожених активів Росії.

The Washington Post повідомила, що необхідне озброєння ЗСУ отримають менш ніж за тиждень після підписання ухваленого закону президентом Джо Байденом.

За словами голови сенатського комітету з питань розвідки США Марка Ворнера, далекобійні ракети ATACMS можуть бути поставлені в Україну «одразу як тільки завершаться ключові формальності».

Чи ж насправді усе відбудеться настільки швидко? Військовий експерт Дмитро Снєгирьов, до якого Новини.LIVE звернулися з проханням прокоментувати ситуацію навколо цього законопроєкту, упевнений — ЗСУ отримають цей пакет досить швидко. Особливо деякі пункти цього пакету — скажімо, артилерійські снаряди.

Дмитро Снєгирьов упевнений, що у новому пакеті буде і артилерійська техніка — як ствольна, так і реактивна, будуть системи протиповітряної оборони (як із США напряму, так і "револьверною схемою" з Іспанії та Греції). А також будуть далекобійні ракети ATACMS. І з ними пов’язана найяскравіша реакція на результативне голосування у Палаті представників — реакція керівництва Російської Федерації та кремлівських пропагандистів.

Тепер же до України приїдуть новіші модифікації — дальність ураження яких збільшена до 300 кілометрів. А це означає, що під вогневим контролем ATACMS’ів опиниться уся окупована росіянами територія України.

За матеріалами ЗМІ



Теги:Україна - США, широка війна, Дмитро Снєгирьов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar