"Квасок", "Пшінька" та "Сировадна"
24 квітня 2024 року відбулося засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Департамент культури Чернігівської ОДА.
Голова Експертної ради - директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила Замай виступила з вступним словом та провела Експертну раду.
Були присутні 14 членів Експертної ради з питань нематеріальної культури спадщини
На засіданні розглядалися 3 елементи НКС.
Елемент «Карильський святковий борщ «Квасок», Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, смт Короп та с. Карильське», доповідач директорка комунального закладу "Публічна бібліотека" Коропської селищної ради - Євтушенко Ірина Михайлівна;
Елемент «Українська страва – пшінька», Чернігівська область, Прилуцький район, Срібнянська ТГ, доповідачі головний спеціаліст відділу культури та туризму Срібнянської селищної ради Геращенко - Ганжа Світлана Вікторівна та провідний методист Срібнянського Будинку культури - Фесик Наталія Анатоліївна;
Елемент «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю, Чернігівська область, Корюківський район, Корюківська міська ТГ: с. Прибинь, с. Перелюб, с. Шишківка, с. Рудня, доповідач директорка Прибинського Будинку культури – Рябець Галина Василівна.
На підставі розгляду облікових карт елементів НКС «Карильський святковий борщ «Квасок», «Українська страва – пшінька» та «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю, допоміжних матеріалів до них та інформації носіїв елемента, Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини постановила елементи нематеріальної культурної спадщини «Карильський святковий борщ «Квасок», «Українська страва – пшінька» та «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю включити до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
За матеріалами Обласного центру народної творчості.
Голова Експертної ради - директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила Замай виступила з вступним словом та провела Експертну раду.
Були присутні 14 членів Експертної ради з питань нематеріальної культури спадщини
На засіданні розглядалися 3 елементи НКС.
Елемент «Карильський святковий борщ «Квасок», Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, смт Короп та с. Карильське», доповідач директорка комунального закладу "Публічна бібліотека" Коропської селищної ради - Євтушенко Ірина Михайлівна;
Елемент «Українська страва – пшінька», Чернігівська область, Прилуцький район, Срібнянська ТГ, доповідачі головний спеціаліст відділу культури та туризму Срібнянської селищної ради Геращенко - Ганжа Світлана Вікторівна та провідний методист Срібнянського Будинку культури - Фесик Наталія Анатоліївна;
Елемент «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю, Чернігівська область, Корюківський район, Корюківська міська ТГ: с. Прибинь, с. Перелюб, с. Шишківка, с. Рудня, доповідач директорка Прибинського Будинку культури – Рябець Галина Василівна.
На підставі розгляду облікових карт елементів НКС «Карильський святковий борщ «Квасок», «Українська страва – пшінька» та «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю, допоміжних матеріалів до них та інформації носіїв елемента, Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини постановила елементи нематеріальної культурної спадщини «Карильський святковий борщ «Квасок», «Українська страва – пшінька» та «Сировадна» - самобутня страва Корюківського краю включити до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
За матеріалами Обласного центру народної творчості.
Читайте також |
Коментарі (0) |