реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Віктор ЮЩЕНКО: якщо ми не вирішимо питання національної єдності, в нас не буде майбутнього

Про відповідальність українців перед майбутнім своєї держави говорить Президент України (2005 – 2010 рр.), лідер „Нашої України” Віктор ЮЩЕНКО в інтерв’ю часопису «Нація і держава».
«Видатні українці – Слава Стецько, В’ячеслав Чорновіл – говорили: „Україна починається з тебе”. Від тебе, від кожного з нас залежить її майбутнє. Тому, приймаючи своє рішення, за кого голосувати, спочатку визначся, яка в тебе система цінностей, ідеологія, що потрібно твоїй країні, щоб іти в завтрашній день. Врешті, з’ясуй для себе, що ти обираєш: хліб чи свободу. Можна жити, їсти, пити і залишатися твариною. Але Бог нам дав душу, тож маємо бути Людьми, духовними істотами. Інколи треба голодувати заради того, щоб ситою була твоя нація, замерзати – щоб теплом зігрілася твоя нація, життям пожертвувати – аби вічно жила твоя нація. Саме таке бачення своєї місії на землі об’єднає українців. Для цього необхідне відновлення національного діалогу», – переконаний Віктор ЮЩЕНКО.

Президент нагадує читачам слова великого італійського державного діяча, який сказав, звертаючись до свого народу: ”Італійці! Якщо у вас не буде своєї держави, ваш голос ніхто не почує. Ви будете нагадувати байстрюків на задвірках могутніх країн”.

«Якщо ми не вирішимо питання національної єдності, в нас не буде майбутнього. Ви знаєте країну, яка б добилася високих економічних здобутків, не досягнувши єдності? "– задає риторичне запитання Віктор ЮЩЕНКО. – Отож! Ми програємо українське майбутнє, якщо не сформулюємо голос патріотів, які пам’ятають наших дідів, прадідів, наших героїв, наші цінності, історію, традиції. Їхній голос почують українці. Діалог сприятиме поверненню до одвічних цінностей та ідеалів нації, до європейських стандартів. Чому десять мільйонів людей в одному випадку називають нацією, а в іншому – населенням? У першому випадку ті десять мільйонів об’єднані почуттям національної спорідненості – моральними цінностями та святинями, мовою, культурою, мають високі стандарти життя, стабільність, верховенство закону».

Лідер «Нашої України» вважає, що демократія – одна з невід’ємних умов розвитку потенціалу нації.

«Авторитарний режим ще нікому не приніс добробуту і процвітання. Зате він успішно спекулює на роз’єднаності народу, його регіональних відмінностях, маніпулюючи свідомістю людей», – застерігає Президент.

В інтерв’ю Віктор ЮЩЕНКО розповів також про підтримку грузинського народу під час російського вторгнення у Грузію 2008 року та так званий «політ свободи», коли лідери 5 європейських країн, серед них і він як Президент України, вилетіли у Тбілісі, щоб виступити на захист суверенітету Грузії. В інтерв’ю лідер «Нашої України» ділиться своїм баченням європейських перспектив України, а також говорить про роль єдиної державної української мови як гаранта безпеки і цілісності держави.

Інтерв'ю буде опубліковано у тижневику «Нація і держава» 23 серпня.





Коментарі (13)
avatar
1
Гн.. нас повчає життю ? А де ж він,п..., був тоді-коли був президентом ? Ющенко ! Ти к... ! та зрадник. Скільки тобі,п....а, заплатили риги ? С..,у... та зрадник !
avatar
2
Єдності немає відтоді, як ти, п..., продалося прФФесорові.
avatar
3
Слова, що ображають людську честь і гідність, -- відредаговані.
avatar
13
А надо ли редактировать комментарии «що ображають людську честь і гідність»?
По-моему, их надо просто удалять. Но, так не считает редактор – ведь они, комментарии, не его «ображають» и не его «Просвиту».
avatar
4
Таваріщі критикани-авторитарники, Ви хотіли бачили у Ющенку Януковича! Тому й така реакція коли цього не сталося.
Націонал-демократ Ющенко таким бути не міг. Тому які претензії - шукайте собі іншого вождя.
avatar
5
Але ж це треба було зуміти викликати таку відразу народу.
Як свідчать соціологи, його рейтинг та рейтинг його політичної сили впав до 0,2 відсотка, тобто знаходиться в межах статистичної похибки.
Феномен такого падіння потребує прискіпливого дослідження та об'єктивних висновків.
Його активність дискредитує ті цінності, про які він говорить.
avatar
8
Тут зрозуміло без окулярів: багато хто хотів доброго царя-батюшку та "харошава баріна". І досі хоче, але в Україні цього не можливо. Україна - не Росія. У царя не має золотого запасу: нафти, газу тощо. Треба збирати податки ...
avatar
6
Краще б він правив як янукович, авторитарно, але зберіг би Україну як національну державу. Чомусь Хам не нарікає, що в нього у березні 2010 року не було більшості в парламенті. Якщо людинка головною своєю проблемою і помилкою (до сих пір! ) вважає Тимошенко, то яка ціна цій людинці? Захотів погратися з бандитами та українеофобами у наперстки - і як наслідок держава в занепаді, деукраїнізації та ізоляції. А чоловічок собі безбідно живе на державній дачі, та й марить "політичним майбуттям".
avatar
9
Авторитарний режим без "золотого запаса" (дешевих ресурсів нафти, газу тощо) приречений.
Будь-який диктор буде шукати, щоб утриматися у владі, підтримку ззовні, тобто ціною диктатури процвітання буде втрата незалежності.
Невже, приклад нешасних білорусів Вас не переконав, що безкоштовний сир може бути тільки у мишоловці.
Лукашенко без залежності від Росії сьогодні не протримався би на своїй посаді і місяця.
avatar
7
Знаєте, шановні друзі. Скоріш за все не треба вже так боляче реагувати на нашу спільну помилку щодо обрання за лідера у той буремний час початку ХХІ століття цю людину.Прикро тільки, що ми відкрили такий антирейтинговий рахунок на старті нової епохи. Таке в історії людства вже бувало. А цього разу вона нам підкинула іспит. Мабуть є сенс припинити звертати увагу на присутність цього діяча поруч з нами. Адже ми і до таких аутсайдерів, зрадників та невдах маємо бути толерантними. 28 жовтня історія винесе йому останній вирок політичної доцільності.Після цього, скоріш за все, коли у душі у нього ще є крапелька того, що має порядна людина, він перестане робити вигляд, що наче б то нічого не сталося. Тобто того, за що отримує всю ту "подяку", яку і складають саме такі дописування, які приходиться читати про цю персону.
Тож будьмо терплячими, не псуймо собі та своїм ближнім і нерви, і настрої та не ворушимо у пам'яті сторинки літопису новітньої істориї України з найсумнішим прикладом величезної зради народу та його вікових сподівань!?
avatar
10
Борисе, будь короче, а головне не сц..
В останнє пояснюю.
Авторитарний режим без "золотого запаса" (дешевих ресурсів нафти, газу тощо) приречений.
Будь-який диктор (про якого ти та ліваки-таварісчі, так мріють) буде шукати, щоб утриматися у владі, підтримку ззовні(бо нема власних ресурсів щоб на довгий час купити електорат), тобто ціною диктатури процвітання буде втрата незалежності.
Невже, приклад нешасних білорусів Вас не переконав, що безкоштовний сир може бути тільки у мишоловці.
Лукашенко без залежності від Росії сьогодні не протримався би на своїй посаді і місяця.
avatar
11
При чому тут газ, нафта, золото? Які природні корисні копалини є у Північної Кореї, окрім рису? Ніяких.
Тут справа волі та професіоналізму, а не пристосуванства та шкірних інтересів. Зрадникам немає прощення у цивілізованому свті, але видно не у нас.
avatar
12
Правільно-"зрадникам немає прощення у цивілізованому світі", а тим більше , коли цю людину винесли на руках у світ очікуваних сподівань, які він окреслив у своїй програмі, виписаній стражданнями люду, що стояв по всій Україні , слухаючи його з Говерли!.
avatar