В Україну завезли отруйний сир
В Україну завезли небезпечний сир, який вироблений у Франції.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на RASFF.
На українських прилавках з'явився сир під назвою "Reblochon de Savoie", який є небезпечним для здоров'я.
В цій продукції фахівці виявили збудника стафілококової інфекції. Зараз експерти досліджують всіх виробників цього сиру, аби зробити свої висновки щодо зараженої продукції.
Чим небезпечний стафілокок
Джерелом стафілококових отруєнь є такі харчові продукти: м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги, але основним продуктом є кондитерські вироби з кремом. У молоко інфекція може потрапити з вимені хворих корів. Свіжа риба і птиця, зазвичай, не містять стафілококів, але можуть бути заражені під час забою або при післязабійному обробленні.
Потрапляючи в живий організм, стафілокок починає виділяти ентеротоксин, який і є причиною харчового отруєння. Чутливість людини до ентеротоксину стафілокока дуже висока - отруєння настає у 90% осіб, що вживали заражену їжу.
Стафілокок вражає життєво важливі органи, здатен викликати такі захворювання як зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на RASFF.
На українських прилавках з'явився сир під назвою "Reblochon de Savoie", який є небезпечним для здоров'я.
В цій продукції фахівці виявили збудника стафілококової інфекції. Зараз експерти досліджують всіх виробників цього сиру, аби зробити свої висновки щодо зараженої продукції.
Чим небезпечний стафілокок
Джерелом стафілококових отруєнь є такі харчові продукти: м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги, але основним продуктом є кондитерські вироби з кремом. У молоко інфекція може потрапити з вимені хворих корів. Свіжа риба і птиця, зазвичай, не містять стафілококів, але можуть бути заражені під час забою або при післязабійному обробленні.
Потрапляючи в живий організм, стафілокок починає виділяти ентеротоксин, який і є причиною харчового отруєння. Чутливість людини до ентеротоксину стафілокока дуже висока - отруєння настає у 90% осіб, що вживали заражену їжу.
Стафілокок вражає життєво важливі органи, здатен викликати такі захворювання як зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.
Читайте також |
Коментарі (0) |