реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Кишкова паличка -- в новгород-сіверському сирі

Тільки недавно відгриміли "сирні війни" з Росією, а продукт українського виробництва знову піддався критиці. На цей раз на наявність в українському сирі рослинних жирів вказали не росіяни, а вітчизняний центр експертиз Тест.

Експерти центру оприлюднили результати чергового дослідження 10 зразків твердих сирів "Російський", проведеного в травні-червні 2012 року. Всі зразки були куплені в чотирьох київських магазинах - в Мегамаркеті, Метро, ​​Край і Novus.

Як повідомляється на сайті організації, в семи зразках продукція містила лише молочний жир, тобто, її можна назвати справжнім сиром. При цьому оцінку "відмінно" отримали сири виробників Звенигора (Черкаська область), Тульчинка (Вінницька область) та Шостка (Сумська область). У зразках від торгових марок Нова Одеса (Миколаївська область), Радим (Рівненська область), які отримали оцінки "дуже погано", і Aura (Рівненська область, "погано") був знайдений рослинний жир, чого не вказувалося на упаковках. Сир від Нової Трої (Донецька область, "погано") мав занижену жирність (47% замість заявлених на етикетці 50%), в продуктах від Новгород-Сіверського сирзаводу (Чернігівська область, "погано") і Нової Одеси знайдено кишкову паличку. Оцінки "добре" присвоїли маркам Коляда (Сумська область) та FineFood (Волинська область). Цих виробників підвела легка гіркота в смаку (у першого) і слабко виражений смак (у другого).

"Очевидно, що деякі вітчизняні виробники особливо не піклуються про репутацію українських сирів на міжнародних ринках, зокрема, російському. Тож знову у вітчизняних споживачів і у російських контролюючих структур виникають сумніви з приводу якості сирів українського виробництва", - заявив керівник Центру експертиз Тест Валентин Безрукий.

Нагадаємо, на території Росії все ще заборонений сир трьох українських виробників: три партії сирів ПП КФ Прометей (філія Менський Сир), дев'ять партій Гадячсир, а також сири Лозівського молочного заводу.

За вісім місяців 2012 року для проведення досліджень в лабораторію Росспоживнагляду надійшло 360 зразків сиру виробництва п'яти підприємств України. Повністю завершені дослідження 331 зразка продукції, з них 320 партій допущені до реалізації. В даний час на дослідженні знаходяться 29 зразків виробництва чотирьох підприємств України.

ЛIГАБiзнесIнформ



Теги:Сир, Новгород- Сіверський, сирні війни, експертиза сиру, шостка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar