реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Менський сир поїде до Європи. Замість Росії

Відмова Російської Федерації від молочної продукції, що виробляється підприємствами дочірньої компанії "Мілкіленд Україна", змушує філію "Менський сир" ПП "КФ "Прометей" (Чернігівська область) скоротити обсяги виробництва на 30%.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового виробництва Чернігівської ОДА Олександр Савченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Підприємство "Менський сир" на 98% експортоорієнтоване на ринки Російської Федерації. Зараз воно на 30% скоротило обсяги виробництва", - сказав посадовець.

За його словами, "Менський сир" нині проходить атестацію, необхідну для налагодження поставок продукції в Європу. Цей процес може тривати від 6 місяців до 2 років, тож як швидко підприємство запрацює на повну потужність - буде зрозуміло згодом.

У немилість російських експертів потрапила також продукція Чернігівського молокозаводу. Але оскільки це підприємство більше спеціалізується на виробництві молока і кисломолочних продуктів для внутрішнього, місцевого ринку, то й свої сири зараз воно спрямувало туди ж.

Заборону на поставки молока і молочної продукції ряду підприємств компанії "Мілкіленд Україна" Російська санітарна служба ввела 4 липня п. р. Свої дії вона пояснила, зокрема, невідповідністю окремих зразків продукції вимогам законодавства за жирнокислотним складом.Укрінформ



Теги:мена, Сир, Чернігівська ОДА, Чернігівський молокозавод, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar