реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В селищі Десна відкрили пам'ятник герою війни

2 липня в смт. Десна відбулося відкриття та освячення пам'ятника офіцеру Євгенові Лоскоту, який героїчно загинув у вересні 2014 року біля підніжжя Веселої Гори неподалік Луганська.

Захід відбувся за участи Голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока, очільника Чернігівської обласної "Свободи" Руслана Андрійка, батька героя, депутата Гончарівської селищної ради свободівця Олександра Лоскота, його мами, голови Козелецької районної організації ВО "Свобода" Ксенії Лоскот, рідних, друзів та побратимів-однопартійців.

Євген Лоскот ‒ капітан Збройних Сил України ‒ був справжнім націоналістом. Зараз ми так само тих, хто перебуває на фронті, хто мобілізований і захищає Україну, називаємо героями. Але серед героїв є легенди ‒ ті люди, які зробили вчинок. Такий вчинок зробив наш побратим Євген Лоскот. Він не просто пішов на небеса, він своїм життям захистив життя своїх побратимів, що були поруч. Про таких, як Євген Лоскот, мають писати книжки й знімати фільми. Про них треба розповідати дітям у школах. Це люди, яких потрібно боготворити. З иншого боку, нація сильна й має майбутнє, якщо має таких дітей, таких героїв, з яких можна брати приклад".

Також на відкритті виступили начальник 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ полковник Віктор Ніколюк, Деснянський селищний голова Юрій Асташевський, голова Чернігівської обласної "Свободи" Руслан Андрійко, священики УПЦ Київського патріархату о. Ярослав та о. Василь, військовослужбовець-побратим Євгена Лоскота Костянтин Фартушний, представник КУНу Галина Сорока, однокласниця Євгена, очільниця Козелецького осередку ГО "Єдина родина" Олена Музика.



Теги:свобода, Олег Тягнибок, російсько- українська війна, селище Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar