реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Прилуччині вшанували пам’ять загиблого свободівця Віктора Лавренчука

8 грудня 2015 року у Прилуках, що на Чернігівщині, відбулося вшанування пам’яті загиблого героя України Віктора Лавренчука, який загинув рік тому у Пісках. Ворожий снаряд влучив у бліндаж і разом з життям Віктора забрав життя ще двох бійців з Чернігівщини.

До річниці загибелі свободівця на Прилуччині відбулася низка заходів: у Прилуцькому агротехнічному коледжі, де навчався Віктор відбувся урок пам’яті. Потім відбулося освячення пам’ятника на кладовищі у селі Рудівка, де проживав свободівець. Покладання квітів до меморіальної дошки на школі, де навчався Віктор та виховна година пам’яті. Учителі згадують його як відмінного учня, односельці розповідають про його добре серце та золоті руки. Усі, хто знав його особисто, кажуть, що поруч із ним було затишно, людина ніколи не почувалася чужою у його товаристві.

«До Збройних Сил України Віктора призвали з першою хвилею мобілізації 19 березня 2014 року. Маючи бажання одним із перших стати на захист Вітчизни, він прийшов до військкомату, щоби залишити свої контактні дані, а отримав повістку. Уже наступного дня вирушив на збори до смт. Гончарівське, де проходив навчання. Потім охороняв кордон із РФ на одному з блокпостів на півночі Чернігівщини, а вже згодом вирушив у саме пекло війни - до луганського аеропорту. Там дістав осколкового поранення. Після того, як українські захисники залишили аеропорт, батарею Віктора було передислоковану в Сабівку, де обстріли "Градами" не припинялися ні на день. 1-ша танкова лишалася на позиції, аж доки всі суміжні підрозділи не залишили плацдарм», - зазначив керівник Прилуцької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Іван Тютюнник.

«Це тяжка втрата для кожного з нас. Я низько схиляю голову перед батьками Віктора, за те що виховали такого сина. Справжнього захисника України. Пройшов рік, але біль втрати не вщухає. Віктор має бути прикладом для кожного з нас. Наш обов’язок продовжити його боротьбу за незалежність нашої держави»,– звернувся до присутніх керівник районної організації ВО «Свобода» Юрій Щербина.
Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок передав батькам Віктора свої щирі співчуття.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, свобода, Олег Тягнибок, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar