реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Укроборонпром": одні збитки "реформаторів" Абромавічуса та Найєма

Втрати "Укроборонпрому", відмова від державного оборонного замовлення та хаосу в оборонній промисловості вимагають публічних оцінок, а не ганебної тиші

Оборонна галузь піднімає одне питання - чому всі урядовці відповідають за мовчання держави і не вимагають уваги держави до загального недофінансування? Міністр фінансів Сергій Марченко заявив 29 липня, що бюджет переповнений.

Але 1 квартал 2020-го концерн '' Укроборонпром '' офіційно закінчив втратою 681 млн грн!

Для порівняння, у першому кварталі 2019 року це було навпаки - прибуток 645 млн. Борг із зарплати одночасно у І кварталі склав 2020-481 млн грн, а у 1 кварталі 19-413 млн. Як то кажуть, наприклад, працівники ' ' Київського КБ озброєння " з березня зарплату не виплачують.

У 2019 році було багато обіцянок щодо реформи "Укроборонпрому" - і в результаті генеральний директор Айварас Абромавіч оголосив 30 липня, що збирається залишити свій пост. Реформу, про яку говорили на концерні, навіть не розпочали, її по - суті посадили особисто біля Абромавіча та його команди, і судячи зі створення Міністерства стратегічної промисловості, навряд чи реалізують. Новий міністр Олег Уруський взяв на себе управління галуззю, він вже назбирав 4 депутатів, буде штат до 300 осіб. За таких умов відбувається обслуговування великого пристрою ' ' Укроборонпром ", в якому 10 заступників генерального директора (!) - тепер вони виглядають просто абсурдно і смішно. Навіщо ви підтримуєте дві величезні урядові структури для глибокої втрати промисловості, на які держава не платить навіть кошти? Ви повісили вміст групи на шиї двох або трьох, досі працюючи, незважаючи на всі підприємства, тобто замість завантаження замовлень, завантажуючи збитки та нецільові витрати. На захист стало менше грошей - а начальників стало набагато більше! Це реформи ? Реформи - це коли навпаки!

Ситуація критична і вимагає негайних оперативних рішень для збереження бізнесу - але кому цікаво?

Покупки стратегічної зброї, зокрема ракет Вільха та Нептуна не здійснили, закупівля боєприпасів - без контракту, все переноситься на наступний рік.

Це тільки для будівельної галузі президент сам знаходить гроші, вона стратегічна, а оборонна галузь - ні. Думаєте, 65 тисяч працівників, війна зачекає, все це не потрібно Зеленському за рейтинг, він не збирається фотографуватися з ракетами, бо якщо припинити стріляти, то оборонна промисловість і Державний порядок дійсно не потрібні. Захищати країну зараз недобре для президента. Особистий контроль - це тільки для ''Укравтодору ".

Юрій БУТУСОВ



Теги:Укроборонпром, Юрій Бутусов, Абромавічус, єврейське лоббі, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar