реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Американці взялися за Коломойського - Зеленського

Американці не можуть виграти проти Коломойського і Боголюбова справу Приватбанку в українських судах. І вирішили виграти суд США.

Немає сумнівів, що Америка готова далеко зайти у справі "Приватбанку" - Коломойського і Боголюбова, звинувачених у відмиванні вкрадених мільярдів. Головне питання тепер щодо Коломойського - чи вимагатимуть екстрадиції олігарха в США?

Президент Зеленський, як завжди, вдає, що він '' в хаті ", ховається, щоб не коментувати скандал з одним з найближчих партнерів, а намагається переривати картинку, де він вирішує питання за одним столом, та тому раптом згадав про спілкування з воїнами та магазинами в Бахмуті. Дитяче, наївно і безвідповідально.

США чітко підкреслили - хочемо знайти гроші, вкрадені у "Приватбанку" в Америці. Це робиться для того, щоб справу "Приватбанку" вирішено в американській юрисдикції. А це означає, що все, що загрожуватиме банку, також потрапить під американські юрисдикції. А значить тих, хто вкрав, судитимуть за американськими законами.

А якщо в Америці знайдуть прив'язку грошей Коломойського, виведених з "Приватбанку", то зможуть безпосередньо тиснути на олігарха. А там Інтерпол.

Америка втрутилася публічно, голосно, щоб чітко показати - так, це політичне рішення. Вашингтон стурбований збільшенням впливу Коломойського на Зеленського, яке безхребетно приховує Президент України, але яке очевидно для всіх. А Державний департамент боїться, що багато багатомільйонних процесів - Конституційний, Окружний адміністративний суд, Печерський, Бабушкінський, зміна голови Національного банку, кримінальні справи, інформаційні кампанії, публічні дії, обмеження зарплати для іноземних членів уряду, перекази на Коломойський вплив у Дніпрі, де знаходиться головний офіс '' Приваттат '' ", все це в комплексі йде на повернення "Приватбанку". За цими правилами Америка не вміє грати, у неї свої.

Ні, американці не вирішили замовляти або чинити справедливість. Вашингтон не довіряє особистостям, а розвитку інституцій. Зеленський знищив систему інституцій, яким довіряли американці, і яку передбачили. Після зміни голови Національного банку американці дійшли висновку, що "Приватбанк" більше не може захистити жодну державну установу в Україні. І взяли справи у свої руки.

Справа Коломойського схожа на Дмитра Фірташа.
Зрештою, Фірташа затримали в Австрії не за підтримку Януковича, не за українські питання. А за спробу зібрати титанові підприємства в різних країнах світу в інтересах Росії, яка захопила і досі контролює титанове виробництво в Україні. Сполучені Штати виступали проти подальшого збільшення частки Фірташа як постачальника титанової сировини в Росії, і як привід для екстрадиції, листування Фірташа з індійськими партнерами через американську пошту. І це спрацювало, вимагаючи екстрадиції.

Думаю, звинувачення проти Коломойського мають змусити Володимира Зеленського думати - Америка не вважає українського президента незалежним від олігархів і здатним виконувати зобов'язання МВФ. Втрата довіри - головна проблема Зеленського як в країні, так і за кордоном.

Якщо президент не хоче, щоб люди поруч з ним вирішували питання за одним столом, щоб його вибили з гри за допомогою ФБР, він повинен набирати теми, а не продовжувати знімати нові сцени для не смішного серіалу.

Юрій БУТУСОВ



Теги:ПриватБанк, Юрій Бутусов, команда ЗЕ, єврейське лоббі, Коломойський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar