реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кадрові зашквари чи свідома політика?

Кадрові зашквари Зеленського навіть під час повномасштабної війни можна розбирати без упину. Бо тільки-но вилазить якийсь новопризначений голова Одеської військової адміністрації, чи заступник голови СБУ з родичами з рашистськими паспортами, або махровий корупціонер з часів Кучми-Януковича, котрого Банкова пригріла на теплій посаді і ти гадаєш, шо дно вже пробите і більше президент не повторюватиме помилок, як знизу стукають знову і ми всі переконуємося в тому, що Зеленський не помиляється.

Він просто любить танцювати на граблях. І якби мова йшла про його особистий бізнес та інтереси, ми б залюбки вивчали ці мазохістичні нахили з попкорном у руках, але ж він президент, тому всі його кадрові рішення автоматично стосуються всіх нас. Це мова про майбутнє України, а з кадровою політикою нинішньої влади воно стає дедалі примарнішим та все більше безперспективним.

Отже, цей тиждень влада на Банковій відзначила одразу трьома скандальними призначеннями на державні посади, що впливають не лише на економічні перспективи України, а від яких в принципі залежить наше майбутнє. Резонанс від зашкварів був таким потужним, що одного з новопризначених чиновників вже ненавіть встигли звільнити.

У середу на посаду тво директора департаменту ресурсного забезпечення Міноборони України кабмін призначив Руслана Ригована, який прославився участю у пропагандистських шоу на terroRussia tv вже після початку війни та окупації Криму та частини Донбасу у 2014-му році. Яким чином цей уродженець окупованої Горлівки пройшов спецперевірку - невідомо, адже обурення цим призначенням висловив навіть сам міністр оборони Резніков, без погодження з яким, в принципі, це призначення в нормальній країні було б неможливим.

Але ж це в країні, де повноваження всіх органів влади не лише чітко прописані у Конституції, але й відповідають реальним обставинам. У нас, натомість, вся кадрова політика зосереджена на Банковій в руках людини, яка де-юре має забезпечувати роботу апарату президента і жодного стосунку до держуправління не має. Тому, припускаю, призначення Ригована погодив Єрмак, а Резніков отримав за нього на горіхи від експертів, політиків та журналістів пост-фактум і був змушений сьогодні від займаної посади цього пана відсторонити.

Інше гучне призначення тижня у країні, шо воює, також пов‘язане з оборонним відомством. Концерн Укроборонпром, який за часів Зеленського регулярно провалював усі програми забезпечення армії сучасною зброєю та технікою, замість Юрія Гусєва очолив 31-річний Герман Сметанін!

Молодість, звісно, це не ґандж, особливо, якщо за плечима людини є знання та досвід. Сметанін може похвалитися тим, що за останні три роки своєї роботи гендиректором бронетанкового ремонтного заводу імені Малишева у Харкові довів підприємство до банкрутства.

Тепер, замість двох танків на день, як це було до 2019 року, коли підприємство очолив Сметанін, завод Малишева не здатен випускати з конвеєра бодай кількох одиниць техніки на місяць. Президент реально вірить, що ця людина відновить ракетну програму і змусить на повну потужність запрацювати державний концерн Укроборонпром? Гадаю, що це призначення скоріше сприятиме його остаточному знищенню та банкрутству.

Зрештою, ще одне, можливо, найдивніше призначення на цьому тижні відбулося в агентстві з розшуку та управління активів АРМА. Формально, влада проводила конкурс на вакантну посаду. Але ж ми не такі наївні, аби після попередніх конкурсних призначень в НАБУ, ДБР, САП, скандальних осіб, наближених до голови ОП Єрмака, вірити у прозорість та неупередженість тих, хто цей конкурс проводить і влаштовує. Посаду внаслідок такого, з дозволу сказати, чесного конкурсу, віддали Олені Думі.

У свої 42 роки вона встигла змінити місце роботи 16 разів, попрацювала на 12-ти різних державних посадах і чотири рази змінила прізвище! Тут одразу на думку спадає героїня совкового фільму, хвойда-аферистка з низкою прізвищ та кличок. Але жодного співпадіння імен тієї Маньки Аблігації з нашою Оленою (Думою, Холевицькою, Файлевич, Литвинюк) не зафіксовано, тому, віримо, що такі радикальні зміни в житті нової очільниці АРМА пов‘язані з особистими справами, а не бажанням заховати своє минуле, чи, боронь Боже, влаштувати якісь афери.
Тим паче, що навіть зміною прізвищ минуле в умовах цифровізації не приховаєш. Очільник ЦПК Шабунін в цій діячці одразу впізнав особу, яка разом з американцем Семом Кісліним у 2019-му році вела активну дискредитаційну кампанію проти нинішнього президента США Байдена та тодішнього президента України Порошенка. Олена Дума тоді робила це все на гроші нардепа Деркача, завербованого ФСБ і фінансованого кремлем. Деркач, як відомо, у США визнаний винним у втручанні у внутрішні справи країни в інтересах росії, але це ніяким чином не зупинило нашу нинішню владу на шляху призначення сумнівної особи на посаду, за якою пильно стежать наші західні партнери.

Ну, а що, в нас же країна суверенна?! Захоче президент, тупне ногою і призначить на посади кого заманеться. Ми проти зовнішнього управління. Особливо, в питаннях розподілу грошей та ресурсів, які повноводною рікою ідуть нам від тих самих західних партнерів, як допомога у війні з москвою та корупцією!

Ігор МІРОШНИЧЕНКО

Від редакції "Сіверщина".

Лишається додати, що ця Дума (яке її справжнє прзівище?) була заступницею у дружини Хомчака Коваленко, яка аж 9 місяців очолювала Чернігівську ОДА і відзначилась не тільки корупційними скандалами, але й ненавистю до чоловіків, яких звільняла з посад тільки тому, що вони чоловіки.
До речі, зверність увагу, що всі згадані тут призначення (з Коваленко включно) - це призначення не українців. Певно, серед українців кадрів для Зеленського нема...



Теги:Ігор Мірошниченко, команда ЗЕ, дума, Укроборонпром, єврейське лоббі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar