реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Угорці, що не покаялись за Корюківку...

Свого часу німці пережили жорстку денацифікацію. Судячи з усього угорці такого очищення не проходили й вони не покаялися за злочини, здійснені під час другої світової війни. Уявіть собі врочистості й риторику "Героїчні солдати Третього Рейху загинули, захищаючи Німеччину під Сталінградом". Абсурд? Але не в сучасній Угорщині Ресурс "Закарпаття онлайн" повідомляє:

Уряд Орбана вшанував солдатів, які разом з нацистами "захищали Угорщину на Дону"
Угорський уряд у суботу розмістив на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомлення, у якому закликав вшанувати пам’ять "героїв, які боролися за Угорщину на Дону" у Другій світовій війні.

"Пам'ятаймо про звитягу наших дідів, про тих героїчних угорських солдатів, які до останнього боролися за Угорщину на Дону…", - йдеться у повідомленні.

В уряді Угорщини вказують, що 12 січня 1943 року "радянська армія розпочала наступ проти 2-ої угорської армії, чисельність якої становила 200 тисяч осіб". В результаті Угорщина "втратила 120 тисяч геройських солдатів, багато потрапили в полон".

У повідомленні міститься заклик вшанувати пам’ять полеглих. "Шана героям!", - сказано у тексті.

У січні 1943 року 2-га угорська армія, яка була союзником гітлерівців у Другій світовій війні, була вщент розбита внаслідок Острогозько-Розсошанської операції радянських військ. Цей розгром став чи не найбільшою військовою поразкою Угорщини за всю історію.

Тим часом 23 жовтня у Будапешті ректор Закарпатського угорського інституту ім Ференца Ракоці ІІ, голова комісії Закарпатської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики Ілдика Орос у своєм виступі заявила, що угорців в Україні утискають фашистськими методами.

"Комуністично-фашистські сили двадцять першого століття все ще займаються переслідуваннями сьогодні, особливо в Україні. Вони хочуть зробити угорців Закарпаття винними у економічних та політичних потрясіннях, які відбуваються в країні.

В останні роки все частіше для телевізійних каналів стало звичним вводити в оману громадську думку підривними повідомленнями про угорську громаду. Наші історичні пам'ятники, меморіальні дошки руйнують, нашу історію переписують", - заявляла І.Орос.

Віталій КОДРЯ



Теги:Україна - Угорщина, Віталій Кодря, Друга світова війна, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar