реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

А де мадяри?

Представники Німеччини вшанували жертв корюківської трагедії.

81- у річницю наймасовішого за роки другої світової війни знищення цивільного населення вшанували у Корюківці на Чернігівщині представники влади, церкви, громадськості та посольства Німеччини.

Єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній Фірлей відслужив поминальну службу, і до монумента в центрі міста та до хрестів біля каплички в урочищі Гай, яка стане центром меморіалу, лягли живі квіти пам’яті. До пам’ятних заходів долучились повірений у справах посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранге та військовий аташе посольства Торстен Фріз (на фото – в центрі при покладанні квітів).

Проте корюківчани не дочекались представників Угорщини, а їх присутність була необхідною, оскільки 1-2 березня 1943 року саме загони угорської жандармерії, які були союзниками Німеччини в Другій світовій війні, спалили Корюківку й убили майже всіх місцевих жителів. 9 березня карателі повернулися й добили тих, хто вцілів. При мовчазному спогляданні з лісу радянських партизанів. Тоді загинули майже 7 тисяч мирних мешканців.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Україна - Угорщина, Україна - Німеччина, Василь Чепурний, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar