реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Тільки 3 % доходів на Чернігівщині дає підприємництво

Середньомісячні сукупні ресурси (доходи) середньостатистичної сім'ї області у IV кварталі 2012р становили 3954,1 грн., що на 22,1% більше, ніж у відповідному періоді 2011р. Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Еквівалентні1 сукупні доходи одного жителя Чернігівщини становили в середньому 2038,2 грн.

Найвищі доходи мали кияни (2921,7 грн.), середньодушові сукупні ресурси яких в 1,4 рази перевищили аналогічний показник середньостатистичного українця (2023,8 грн.) та жителі Донецької області (2411,6 грн.). Найменш забезпеченими були жителі Івано-Франківської області (1654,6 грн.).

Основним джерелом надходжень у бюджет сім'ї області залишаються: оплата праці, частка якої в структурі сукупних доходів становила 39,6% і протягом року зменшилася на 1,9 в.п. та пенсії, частка яких зросла на 1,6 в.п. та становила 25,9%. Стипендії та соціальні допомоги (готівкові та безготівкові) складали 3,5% сімейного бюджету.

Частка доходів від особистого підсобного господарства становила 11,4%, а доходи від підприємницької діяльності та самозайнятості – 3,3%. Суттєвою була допомога від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування – 6,4%.
_________
1З урахуванням шкали еквівалентності, яка відображає зменшення мінімально необхідних потреб на одного члена домогосподарства при збільшенні розміру домогосподарства та зміні його складу. В Україні застосовується шкала, за якою першому члену домогосподарства присвоюється коефіцієнт 1, а всім іншим – 0,7.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:домогосподарство, Чернігівська область, статистика


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Нещодавня цьогорічна моя поїздка до Канева показала, що ріст грошових доходів людей (на 22,1%) позитивно вплинув на наших людей і на наше життя. 
По-перше, і до Києва і до Канева я їхав не в вонючих переповнених маршрутках, прозваних в народі собачими будками, а в комфортабельних автобусах, до Києва з Чернігова навіть в німецькому.
По-друге, водії перестали бути жадібними і не беруть стоячих пасажирів.
По-третє, і що головне, - всі люди, з якими я спілкувався під час поїздки були добрими, привітливими, доброзичливими, готовими допомогти, причому, - і молоді і мого віку і незалежно від статі. За всю поїздку мені попалися лише два жлоби і жодної жлобихи
За всю поїздку, і до Києва, і до Канева, на узбіччі доріг я не замітив жодної смітнинки, "наші" люди перестали викидати з машин сміття! 
Так що "покращення" в порівнянні з минулим роком є, і вони помітні. І головне з них - люди з ростом грошових доходів стають шляхетнішими.
avatar
2
А тепер трохи дьогтю.
На введеному минулого року до експлуатації столичному автовокзалі "Видубичі" великими буквами написано "ТУАЛЕТУ НЕМАЄ". Мовляв, везіть своє добро до Канева, аж на Тарасову гору. Там туалет є, туди ж Президент їздить. Так що "наші" люди навіть в нашій "європейській" столиці ще не перевелися!
avatar
3
Є хороша пропозиція пана Лосєва з газети "День" винести загальнодержавне управління з Києва кілометрів за 25, побудувавши там адмінцентр країни.
avatar
4
Територія Києва сягнула вже Козина. 25 км південніше - Трипілля. От саме туди, в Трипілля їх і відправити! Аще краще - в село Халеп'я воно там рядом
avatar
6
знаете, последние 22 года мы и так с вами живем в Халеп'е, по другому сказать о происходящем в стране даже язык не поворачивается! Украина лидеры по торговле людьми, смертности, наркомании и алкоголизме, а при коммунистах были лидерами в промышленности, у нас были самые крупные предприятия, тот же Линник, Лугансктепловоз, а теперь что НПЗ не работают, поезда Хюндай!
avatar
5
а сколько у нас таких среднестатистических семей с доходом в 4 тыс. грн в области, нужно было написать?! или это они доклад президента послушали о 100,6% выполнения бюджета и решили не отставать! сказочники!
avatar