реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як не дивно, наукою ще займаються

Упродовж І півріччя 2013р. в Чернігівській області наукові дослідження та розробки виконували 19 організацій різних секторів та галузей науки. Більше третини наукових організацій виконували роботи в галузі сільськогосподарських наук, кожна п’ята займалася технічними науками, решта – педагогічними, біологічними, економічними.

Науковими організаціями області за звітний період виконано наукових та науково-технічних робіт на суму 41,2 млн.грн. Понад три чверті загального обсягу робіт формували науково-технічні розробки, 20,1% – науково-дослідні роботи.

Більше двох третин науково-технічних робіт виконано в галузі технічних наук.
Із державного бюджету на виконання наукових та науково-технічних робіт надійшло 7,5 млн.грн., або 18,3% загального обсягу внутрішніх витрат. Пріоритетними напрямами бюджетного фінансування залишається діяльність у галузях сільськогосподарських та біологічних наук, в які спрямовано, відповідно, 44,8% та 42,1% загального обсягу бюджетних коштів.

Загальна чисельність працюючих у наукових організаціях станом на 1 липня 2013р. становила 775 осіб, в їх числі 7 докторів і 42 кандидати наук.

Найбільш активними в проведенні наукових досліджень та розробок у І півріччі 2013р. були Ніжинський НВК "Прогрес", Чернігівський інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААНУ.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:мікробіологія, наукові дослідження, статистика, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar