реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Селище Десна: "Свобода" програла і -- задоволена

15 травня 2011 року відбулися позачергові вибори селищного голови смт. Десна Козелецького району Чернігівщини.
Кандидат від ВО «Свобода» Ігор Шанюк здобув підтримку майже 4,5 % деснянців. Майже такі ж результати були і в свободівця Валентина Овдієнка на виборах до Козелецької районної ради по с. Лемеші.

Причиною для проведення первиборів мера у Десні стала відмова від виконання своїх функціональних обов’язків мера, котрий був обраний 31 жовтня від ПР. Через безвідповідальність ставленика «Партії регіонів» перед своїми виборцями у Десні знову витрачалися бюджетні гроші на позачергові вибори. І замість того, щоби витратити ці гроші на політику соціальну влада витрачає гроші на політиканство.

Мером Десни було обрано висуванця «Партії регіонів», колишнього члена «Нашої України». За нього свої голоси віддали близько 20% мешканців смт. Десна. Таким чином рейтинги регіоналів у військовому містечку, яке постійно їх підтримувало, впали майже в чотири рази. На останніх виборах за «Партію регіонів» тут проголосувало близько 78 % виборців. Регіонали ж показали свій страх бути необраними, висунувши на мерські вибори кілька кандидатів-самовисуванців, у життєписах яких вказано - «член «Партії регіонів».

У той же час зміцнюються позиції ВО «Свобода». З часу останніх місцевих виборів у Десні рейтинги свободівців на Козелеччині зросли приблизно в чотири з половиною рази. Особливістю цих виборів є те, що Десна - це загороджене двометровим військовим залізобетонним парканом військове містечко, яке й досі не зазначене на електронній карті GPS. І попри всю істерію локальних та центральних ЗМІ навколо подій у Львові 9 травня, в якій неправдиво висвітлюється роль «Свободи», попри те, що «Свободі» чинилися несприятливі умови для агітації (відсутній доступ до ЗМІ і відмова у наданні приміщень для зустрічі з виборцями), саме тут відбуваються динаміка росту довіру до ВО «Свобода».

Для кандидата ж від «Партії регіонів» були створені всі умови для його перемоги. Було повне сприяння з боку владної вертикалі у здійсненні передвиборчої агітації. Представника від ПР особисто виборцям представляв голова Чернігівської облдержадміністрації.

Результатами виборчої кампанії на Козелеччині є:
1. За півроку зріс рейтинг ВО «Свобода» у 4,5 рази у так званому «червоному поясі».
2. Відбулося падіння у 4 рази рівня підтримки «Партії регіонів» (31 жовтня 2010 р. - 78% і 15 травня 2011 р. - 20 % у смт. Десна ).
3. Окрім зростання довіри до Всеукраїнського об’єднання «Свобода», 17 травня відбудуться установчі збори зі створення первинних осередків ВО «Свобода» у населених пунктах району, де відбулися позачергові вибори.
А у с. Лемешах на довиборах у районну раду кандидат від «Партії регіонів» зайняв передостаннє місце, будучи чоловіком голови сільської ради.

Зокрема, Ігор Шанюк зазначив: «Звичайно, ми не задоволені результатами виборів на 100 %: «Свобода» не здобула ні посади селищного голови, ні посади депутата райради. Але ми намагалися провести передвиборчу кампанію так, як у свій час говорив Герой України Степан Бандера: «Дійти до серця кожного українця.» Тому ми максимально обійшли всі хати, пропагуючи іде та принципи, які сповідує ВО «Свобода». Тим самим здобувши значну підтримку людей під час виборів. Також тішить те, що відбувся приплив членства організації і будуть створені осередки ВО «Свобода» там, де їх не було раніше.»

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»




Теги:Лемеші, свобода, Десна, Партія Регіонів, Козелецький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar