реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

10 мільйонів качок -- на фермі члена родини нардепа- регіонала

"25 жовтня на засіданні сесії Козелецької районної ради Чернігівської області планується передати у оренду Березкіній Ірині Олександрівні (члену родини народного депутата України Березкіна Станіслава Семеновича, обраного у Кіровоградській області від Партії регіонів) 100, 0000 га землі Остерської міської ради та 385,6009 га землі Євминської сільської ради для ведення фермерського господарства" -- повідомив депутат Чернігівської обласної ради Ярослав Демечнков на своїй сторінці у Фейсбуці.

На цих землях планують побудувати качину ферму, проти будівництва виступили члени територіальної громади місцевості. Вони переконані, що землі передаються у користування фізичній особі із порушенням прав членів територіальної громади, яким ці землі були виділені у колективну власність, проте не були розпайовані. Іншою проблемою є екологічний аспект фермерського господарства – ферму розраховано на 10 000 000 (десять мільйонів) голів, що призведе до забруднення та зневоднення території. Ферма потребує глибинних насосів, що висмокче воду. Подібної ферми у Європі нема.

"Думка громади нікого не цікавить, тому ми готуємо депутатські запити з цього питання. Ми не проти створення нових робочих місць та утворення нових підприємств, проте вимагаємо це робити без порушень законів та з врахуванням громадської думки" -- пише депутат.

Раніше цю качину ферму хотіли поставити у Кіровоградській області, але під тиском громадськості план не вдався.

"Сіверщина" вже писала про те, як було усунуто з посади сільського голови члена Руху Григорія Шуригу -- тепер зрозуміло для чого проводилася така спецоперація.



Теги:Євминка, остер, Станіслав Березкін, Партія Регіонів, Козелецький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar