реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Російські інвестори = політика випаленої землі

"Був в Лисичанську Луганської області. "Російська содова компанія", яка в 2007-му році придбала Лисичанський содовий завод, в буквальному сенсі його знищила", -- пише в мережі Фейсбук відомий організатор "Податкового майдану" Олександр Данилюк.

"Зірвані та розібрані навіть корпуси. В такий спосіб було прибрано основного конкурента для російського виробника аналогічної продукції ОАО "Сода"(Башкортостан). І таких випадків безліч. Фактично відбувається свідома деіндустріалізація України, політика "випаленої землі".

Точно така ситуація в Прилуках на Чернігівщині, де за режиму Кучми росіянам було продано завод "Білкозин" -- унікальне у східній Європі підприємство по виробництву білкової оболонки для ковбас.

Схоже підприємство є у місті Луга Лєнінградської області РФ. Прилуцьке підприємство купили власники російського і, звісно, за кілька років довели його до банкрутства.

"Сіверщина" не раз писала про прилуцьку ситуацію, закликала туди політиків Валентина Наливайченка, Олега Ляшка, але вони нічого не змінили. На жаль, ця ситуація не стала предметом зацікавленості для Служби безпеки України.



Теги:Сіверщина, Олег Ляшко, Валентин Наливайченко, Прилуки, Лисичанськ, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Жаль. На лисичанській "Донсоді" 1957 року я, тоді третьокурсник хіммашу КПІ, проходив практику в якості слюсаря-ремонтника.
А чому українці не скуповують заводи в Росії?
avatar
2
В Лисичанске не только содовый завод уничтожен, а еще некогда самый крупный в Европе НПЗ Линник. Там сейчас из 64 предприятий, работающих в Союзе, может быть несколько шахт работает, не берусь утверждать, но то что ни один завод или фабрика не работают - факт! Так что я бы заголовок перефразировал - "20 лет независимости=политика выжженной земли"!
avatar