реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росія злякалась українського "Донбасу"

Один український корабель змусив всю Росію істерити. 9 грудня 2021 року беззбройне українське судно пропливло в районі Керченської протоки (30 км до позицій окупантів).

Але ФСБ підняло все, що тільки змогло. У небо – літаки, протоку перекрили, нагнали бойових кораблів. Виступили із гучною заявою про мало не підготовку до вторгнення.

Декілька годин російські пропагандисти носилися в паніці. Симоньян навіть написала: “Началось, что ли? Матушка, не подведи”. Соловйов включив стрим і опитує інших пропагандистів, як розвиватиметься наступ, хто кого, коли танки у Києві? Ось-ось почнеться третя світова війна – “через провокацію Америки”.

Російська Федерація не припиняє провокативні дії проти України. Станом на 10 грудня РФ перекрито близько 70% акваторії Азовського моря.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРИПи) про обмеження судноплавства у визначених районах начебто у зв’язку з проведенням артилерійських стрільб у районах поблизу м. Маріуполя, м. Бердянськ та м. Генічеськ.

«Подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі. Оголошення навігаційних попереджень Російською Федерацією в Азовському морі у безпосередній близькості до пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є відкритою провокацією.

Подібні дії агресора вкотре демонструють намагання РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє «озеро», – заявили у ВМС ЗС України.



Теги:гібридна війна, Чорне море, окупація Криму, ВМСУ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чому «намагання«?
avatar