реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Болгарський Земан

Схоже, в багатьох країнах колишнього соцтабору є свій Земан (попрацював СРСР, працює Росія...). Нещодавно такий проявився в Болгарії: чинний президент Румен Радев заявив, що «санкції проти Росії виглядають неефективними» і «Він (Крим) зараз російський». А пізніше додав: «Драми немає…».

«Я розповім Румену Радеву, що таке драма: це якби Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території і вбила тисячі людей», - відповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у твіттері.

Що ж, спеціально для таких «радевих», а взагалі всіх тих (українців, болгар…), хто хоче більше дізнатися про Болгарію, та що спільного у неї з Україною, газета «День» ще в 2016 році випустила книгу під назвою «Сестра моя, Софія…». Більш того, в 2020-му це видання спеціально було перекладено болгарською мовою.

«Українсько-болгарська історія символічно нагадує історію двох сестер – наших народів. Ворожі сили століттями працювали на те, щоб насильно розлучити їх в «дитинстві», виховати в спеціально викривленому світі. Але через багато століть у нас випав шанс знайти одна одну. Щоб знову поріднитися нам потрібна спільна мова, ми повинні більше знати», - уривок з передмови до книги «Сестра моя, Софія…» головного редактора газети «День» Лариси Івшиної.

До речі, погана новина – Радев знову переміг на недільних виборах і залишиться президентом. Хороша новина – Болгарія - парламентська республіка, відповідно, головну роль відіграє прем’єр, а не президент.
Читайте Бібліотеку газети «День»!

Іван КАПСАМУН



Теги:окупація Криму, гібридна війна, Лариса Івшина, Україна - Болгарія, Іван Капсамун


Читайте також



Коментарі (0)
avatar