реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Регіонал" займеться алмазами

Народний депутат від Партії регіонів Едуард Прутнік купив великий пакет акцій компанії Namakwa Diamonds.
Про це стало відомо з річного звіту компанії, пише "Комерсант-Україна".

Jarvirne Ltd, що належить Прутніку (зареєстрована на Британських Віргінських островах), збільшує частку в Namakwa з 13,13% до 32,2% акцій.

Namakwa веде видобуток алмазів у ПАР і Конго, а також володіє активами в Анголі, Намібії і Лесото. Поки компанія є невеликим добувачем, в 2010 році здобула алмазів загальною вагою 115 тисяч карат, а виручка склала $ 93,3 мільйона.

Але цього року підприємство придбало ліцензію на розробку кімберлітової трубки Као, що входить в десятку найбільших у світі. Її ресурси оцінюються в 12,4 мільйона карат.

Крім того, 1 січня 2012 Namakwa планує вивести на повну виробничу потужність збагачувальну фабрику з розробки кімберлітової трубки. Це дозволить Namakwa щорічно видобувати алмази на 250 тисяч карат.

На початку 2000-х років Прутнік обіймав посади заступника голови Донецької облради і заступника голови Донецької облдержадміністрації. З кінця 2002-го по початок 2005 року - радник прем'єра Віктора Януковича. З 2006 року - народний депутат від Партії регіонів. До 2009 року Едуард Прутнік володів телеканалом НТН, який продав групі "Інтер" у 2009 році. Тоді угода оцінювалася не менш ніж в $ 330 мільйонів. Про це повідомила "Українська правда".

Від редакції "Сіверщини".

Едуарда Прутніка міцно прив'язують від влади кандидатом у депутати по мажоритарному виборчому окуріз, який раніше називався Сосницьким.



Теги:Едуард Прутнік, алмази, вибори- 2012, Сосницький округ, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar