реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Про що глава області говорив із журналістами?

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з нагоди 3-ї річниці інавгурації Президента України.

У спілкуванні з очільником області взяли участь перший заступник генерального директора ОДТРК «Сівер-Центр» Леонід Юревич, головний редактор обласної газети «Деснянська правда» Леонід Ісаченко, головний редактор всеукраїнської тижневої газети «Сіверщина» Василь Чепурний, власний кореспондент інформаційного агенства «Українські новини», журналіст видання «Високий Вал» Владислав Савенок та редактор Чернігівської районної газети «Наш край» Наталія Бушай.

Глава області наголосив на зростанні такого знакового показника, як валовий регіональний продукт, який збільшився з 17 млрд грн у 2010 році до 24 млрд 760 млн грн. у 2012 році. При цьому вагомі здобутки спостерігаються як у низці секторів промисловості, так і у сільському господарстві.

Варто уваги, що протягом 3 минулих років аграрії Чернігівської області впевнено збирали врожаї зернових більше 2 млн тонн щороку, причому у 2012 році було майже подолано показник у 3 млн тонн.

Позитивні тенденції розвитку спостерігаються не лише в економічній, а й у соціальній та гуманітарній сферах. В області триває процес реформування медичної галузі, спрямований на приведення її у відповідність до сучасних стандартів та безпосередньо до потреб населення. При цьому, як наголосив Володимир Хоменко, жоден медичний працівник не буде скорочений у ході реформування. Важливо, що медична допомога має бути однаково доступна як для жителів міст, так і найвіддаленіших сіл.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку є підтримка сільського виробника і підвищення конкурентоспроможності продукції аграрної промисловості, передусім — на зовнішніх ринках. Внаслідок проведеної роботи із захисту земельних прав орендодавців, кількість коштів, що надійшли в бюджети сільських родин за рахунок сплати за оренду паїв, зросла з 198 млн грн у 2010 році до 403 млн у 2012.

Також голова облдержадміністрації відповів на запитання щодо відкритості влади, інвестиційних перспектив, інфраструктурних проектів тощо.

Сюжет з прес-конференції вийде в ефірі обласного радіо у програмі «Діалог з владою» 4 березня о 18:30 год. та у випусках новин.

Погляд на прес- коференцію головного редактора газети "Сіверщина" Василя Чепурного читайте в наступному номері газети.



Теги:Василь Чепурний, Володимир Хоменко, Владислав Савенок, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar