реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Пожежі в Росії: цього ви не знали!

Інформація про величезні лісові пожежі в Російській Федерації подається дуже вибірково. Найчастіше показують главу уряду В.Путіна, який героїчно роздає вказівки. Українські ЗМІ мали б подавати правдиву і повну картину про нашу сусідку, але бенкендорфам-арфушам не до цього. Команду Москва давала іншу: зайвою інформацією не лякать!

Отже. Деякі факти, виловлені у мережі Інтернет.

Частина посольств Німеччини, Польщі, Канади, Франції та деяких інших евакуювали своїх працівників через смог у Москві. Іноземні спеціалісти заявляють про різке зростання легеневих та серцево-судинних захворювань через погану якість задимленого московського повітря.

Під загрозою вогню опинився федеральний ядерний центр у Сарові – його рятували тисячі військовослужбовців. Українські пожежні захистили від вогню Ново воронезьку атомну станцію.

Повністю згоріло село Верхняя Вєрєея, де через лісову пожежу за лічені хвилини згоріли майже всі 340 будинків і загинули 19 людей. Повністю згоріло поселення Вижай на Уралі – 16 будинків знищив вогонь, всіх 26 жителів вдалося евакуювати.

Вього протягом доби на території Свердловської області зареєстровано 119 природних пожеж на площі 24753 гектарів. Діють 97 пожеж, із яких 10 крупних. Локалізовано всього 50 пожеж станом на ранок 16 серпня. За повідомленням губернатора області Алєксандра Мішаріна. Йому, на відміну від Путіна, не треба вдаватися до вигадок.

В Нижегородській області на гасінні пожеж задіяно 10тисяч 145 чоловіків, 1 тисячі 458 одиниць техніки та дві тисячі добровольців. Площа пожеж не повідомляється. Французький льотчик Клод Лові (а пожежі гасять спеціалісти з України, Азербайджану, Казахстану та Франції – велика і могутня Росія сама справитися не може) заявив, що вражений масштабами стихії.
У Республіці Мордовія горить заповідник імені П.Смідовича (станом на ранок 17 серпня) на площі більше 60 гектарів. Всього ж пожежі пройшли в 14 заповідниках.
Всього в результаті пожеж за офіційними даними без даху над головою залишились 2 950 осіб. Незважаючи на запевнення прем»єр-міністра РФ В.Путіна про надання будинків за рахунок держави (додамо: багатої, яка держить свої зайві гроші в Стабілізаційному фонді за кордоном), таку допомогу можуть отримати тільки ті погорільці, хто постраждав від лісової пожежі, але не від трав»яної. І в кого будинки були належно оформлені.

До теми.
«Файненшл таймс» в номері від 17 серпня приводить карикатуру на російських ватажків путіна і Мєдвєда (Путін гасить лійкою свій кремль, Мєдвєд загрібає собі в кишеню гроші на «погорільців», а їхні російські рабині панічно біжать з охопленої гігантською пожежею чекістської Росії) і указує, що пожежі продемонстрували повну деградація інфраструктури вмираючої Росії.

У росіян немає ні працездатних пожежних машин, ні доріг, ні транспортних засобів. В Росії росте незадоволеність громадян чекістською владою і зріють бродіння, що відбиваються в блогосфері, указує лондонська газета.

Американська радіостанція «Ситі А.М.» нагадує, що Росію уразила найстрашніша посуха за останнє сторіччя, і тому різко ростуть ціни на продовольство.

Американське видання «Ред орбіт» відзначає, що за уїкенд площа пожеж в Росії збільшилася на 2470 акрів і відзначає, що пожежі торкнулися буквально всіх аспектів життя в Росії.

Німецький журнал «Шпігель», пише про інформаційну блокаду на повідомлення про пожежі, введену в Росії, і відзначає:

«В той час, коли продовжують палахкотіти російські природні пожежі, кремлівський пропагандистський режим запрацював на повних обртах. Уряд цієї країни намагається приховати дійсні масштаби катастрофи. Путін і Мєдвєд використовують ті ж самі рекламні напрацювання і пропагандистські штампи, на які російські правителі пускалися у минулому».

Журнал відзначає, що п'ятницю в Росії було офіційно зареєстровано 505 природних пожеж.
український погляд




Теги:пожежі, Путін, РФ, саров, Свердловська область


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Та чого ви все копаєтеся в Росії. Он у нас - кожен другий колодязь з непридатною для пиття водою. Давайте про нас поговоримо!
avatar
2
вся беда бендеровских дегенератов в тупиковом развитии.Нефть и газ выкачали,соляные рудники пусты и в провалах,здравницы не работают.А жрать хочется вот и нужно тявкать как собакам о неньке украине,голодоморе,о дачах и т.д.,ленивым и подлым образом пытаясь спихнуть все на нормальных украинцев, распылить горный дебилизм среди народных масс. Скрыть агонию бендеризма.
avatar