реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Горять ліси Росії. Пожежами оточений Якутськ

Лісові пожежі впритул підібралися до Якутська — місто з ранку середи оповите димом. Ситуація гірша, ніж була влітку 2010 року.
«Переважно дим приносить вітром з Намського району. Окрім цього, за минулу добу виникло нове вогнище пожежі на території міського округу у 30 км. від столиці республіки», — повідомив «Інтерфаксові» представник республіканського ГУ МНС.

На його думку, задимлення повинне пройти, як тільки зміниться вітер або будуть зліквідовані вогнища пожеж. Загрози життю людей і об'єктам економіки немає. Регіональне управління Роспотрєбнадзору розмістило в середу на своєму сайті пам'ятку для населення «Як захиститися від смогу», але городяни не поспішають слідувати цим рекомендаціям і носити марлеві пов'язки.

Тим часом керівник департаменту лісового господарства по Далекосхідному федеральному округу Владімір Коваленко вважає, що пора вводити режим НС на всій території регіону. Поки це було зроблено в Амгинськом районі Якутії і ще 15 районах.

«На Далекому Сході з початку пожежонебезпечного періоду зареєстровано більше 1 тисячі природних пожеж. Площі, які вони охопили у 2011 році, вже перевищили 172 тисячі гектарів. При цьому більше половини природних пожеж припало на Якутію. Сильні вітри в республіці сприяють швидкому їх розповсюдженню», — сказав Коваленко на прес-конференції в Хабаровську.

Нагадаємо, що «пожежний сезон», по суті ще на почався, а вогонь вже вирує в багатьох регіонах Росії.

Складна ситуація з природними пожежами спостерігається, зокрема, в Амурській області і Хабаровському краї.

«У цих суб'єктах пожеж не так багато як в Якутії, але їм вже надається четвертий клас складності», — підкреслив керівник департаменту.

Особливі побоювання викликає те, що до травня цього року на Далекому Сході зафіксовано вже більше пожеж, ніж минулого року. У 2010 році до кінця травня було зареєстровано 440 пожеж, а в цьому — більше 1 тисячі, відзначає РІА «Новини».

Не зважаючи на це ватажок МНС Шойгу оголосив, що ситуація з пожежами в Росії цього року нібито краща, ніж у минулому. Проте російські ЗМІ повідомляють, що МНС не справляється з лісовими пожежами.

За добу площа лісових пожеж в Сибіру зросла в 2 рази. За даними на 22 травня 92 вогнища палахкотять тут на 1935,6 га. З них тільки 38 спалахів на 641 га локалізовані.

Ватажок МНС пообіцяв, що збільшить сили для гасіння пожеж в Якутії, Красноярському краї і в деяких регіонах Сибіру.

На даний момент лісові пожежі бушують у восьми т.з. «суб'єктах» РФ: Якутії, Бурятії, Туві, Свердловській, Амурській та Іркутській областях, Забайкальському і Красноярському краях.

Судячи з раннього початку «пожежного сезону» на черзі європейська частина Росії, зокрема. Москва і Московська область.
Кавказ-центр



Теги:ліс, пожежі, Якутськ, РФ, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar