реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вепси вважають Путіна своїм

Відомий вепський поет і журналіст з Петроскоі (Петрозаводск – великорос.) Нікалай Абрамов запросив прем’єра Російської Федерації Владіміра Путіна на свій творчий вечір з нагоди 50-літнього ювілею.
І хоча надії побачити найвідомішого вепса світу поет практично не має, проте вважає, що таким чином приверне увагу до жалюгідного становища вепського народу і до практичної відсутності мовних, культурних, національних прав у залишків колись великого народу.

На думку Абрамова, приїзд Путіна 17 лютого у Державний театр ляльок Карелії "позначиться на загальній атмосфері міжнаціональних відносин не тільки в Карелії, але і в РФ в цілому".

"Безсумнівно, ви знаєте про наш нечисельний народ - нащадків літописного племені Весь, які компактно проживають на території Республіки Карелія, у Ленінградській і Вологодській областях. Адже ви неодноразово бували в Карелії і на берегах річки Свір (село Мандроги), а в квітні 2004 р . в м. Салехарді, на Зборах представників північних територій, Вам подарували видання карело-фінського епосу "Калевала" вепською мовою, і Ви ще пожартували, що "доведеться мову вчити", - в листі Абрамов нагадує Путіну про обіцянку.

Уродженець Ленінградської області, а нині житель Петроскоі Нікалай Абрамов став першим поетом, який випустив декілька книг вепською. Поетичні збірки Абрамова виходили також великоруською, угорською та естонською мовами, пише "Столица на Онего".
Ugraina




Теги:Сепаратизм, Путін, РФ, Карелія, вепси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar