реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Поводир" - українці мають побачити класне кіно!

Сьогодні в Чернігові розпочався показ нового українського фільму "Поводир". Але, як пише в мережі Фейсбук Олег Головатенко, прийшли аж троє глядачів... Певно, не в останню чергу через відсутність реклами. Якраз це у тему до "круглого столу" про інформаційну безпеку...

Фільм "Поводир" демонструється 13 листопада в чернігівському кінотеатрі імені Щорса. Квиток - 20- 25 гривень.

Події фільму «Поводир» відбуваються на початку 1930-х років в УРСР у часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Американський підприємець Майкл Шемрок (Джеф Барел) разом зі своїм десятирічним сином Пітером (Антон Святослав Грін) приїздить до Харкова. Шемрок планує обміняти в СРСР трактор на зерно. Майкла з сином зустрічає спеціаліст по роботі з іноземцями, який робить підприємцю вигідну пропозицію. Після цього Майкл залишається в Радянській Україні та стає частиною радянської пропаганди. Випадково до рук Шемброка потрапляють секретні документи про заплановані в Україні репресії, через що він гине. Син Майкла стає випадковим свідком убивства батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів — завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі. Хлопчик пристає до сліпця і стає його поводирем. Подорожуючи Україною разом з кобзарем, він дуже швидко дорослішає. Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом з іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій.

Український Оскарівський комітет обрав фільм «Поводир, або квіти мають очі», який в 2015 році представлятиме Україну на премії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою»



Теги:українське кіно, оскар, фільм Поводир, кобзарі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar