реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

"Поводир" у Чернігові

В ході всеукраінського семінару в Чернігові відбудеться показ фільму "Поводир" і зустріч з режисером Олесем Саніним.

Захід пройде 3 листопада у великій залі готелю "Профспілковий" за адресою вулиця Шевченка, 105-а.

Початок о 19.00.

«Поводир, або Квіти мають очі» (англ. The Guide) — український історичний драматичний фільм режисера і сценариста Олеся Саніна, в основу сюжету якого покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.

Для зйомок деяких епізодів було запрошено більше сотні справжніх незрячих та кобзарів, зокрема у фільмі зіграв бандурист Тарас Компаніченко. У сцені бійки між кобзарем працівниками НКВД грає бронзовий призер параолімпіади 2004 року, дзюдоїст Ігор Засядкович. Також одного з кобзарів зіграв незрячий радіожурналіст Володимир Носков.
Українського поета Михайля Семенка зіграв сучасний український поет Сергій Жадан. Інший сучасний український поет — Олександр Ірванець — зіграв стенографіста на допиті.

Для Станіслава Боклана та кількох кобзарів було замовлено в США спеціальні лінзи, в котрих актори нічого не бачили.

Головну роль хлопчика-поводиря виконав 10-річний американець Антон-Святослав Грін (англ. Anton Sviatoslav Greene) з Детройта — внук українського художника-графіка Богдана Сороки

На сході України, зокрема в Маріуполі та Краматорську, біля 10 кінотеатрів відмовилися демонструвати стрічку через острах скоєння терактів. Кінокартину демонстрували бійцям АТО



Теги:Олесь САНІН, фільм Поводир, Сергій Жадан, кобзарі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar