реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Погруддя Василю Горленку та Івану Кавалерідзе встановлені!

Розпочався проєкт у серпні 2020 р. – ще до початку тотального карантину у зв’язку з пандемією короновірусної хвороби. А потім – діватися нікуди: треба було рухатися лише вперед. І цей шлях був важкий, а насправді – дуже важкий. Глибокі борозни проорані духовною убогістю, колабораціонізом, хамством, вандалізмом і цинізмом. Ми пам’ятаємо все і всіх, хто як реагував, повчав чи не реагував. Із анналів села, громади ... воно нікуди не дінеться...

Ми нічого не робили і не збиралися робити ВСУПЕРЕЧ. І це – найосновніше, найважливіше.
Ми робили тільки ЗАВДЯКИ і ЗАДЛЯ. Задля відродження історичного минулого, його збагачення і утвердження, задля майбутніх поколінь, які після сьогоднішніх подій в Україні, сподіваємося, стануть патріотичнішими, прихильнішими, уважнішими і бережливішими до своєї минувшини і сьогодення. Стануть продовжувачами добрих, корисних і просвітницьких справ.

Кинутий Благодійним фондом імені Василя Горленка клич, заклик знайшов відгук у багатьох серцях людей майже з усіх куточків України. І це не лише відрадно. Це – знаменно! Бо – що погруддя Василеві Горленку, що погруддя Іванові Кавалерідзе – воістину народні пам’ятники.

Вісімдесят одна фізична і юридична особа зробили благодійні внески чи перерахунки на ВИГОТОВЛЕННЯ пам’ятників. Це без тих, хто кидав гроші у скриньки в магазинах «Галич» і «Гастрономчик». Це дуже низький відсоток благодійників, але кожен внесок – на вагу золота, діамантів, без яких би пам’ятників не було. А ПАМ’ЯТНИКИ Є! Не всі хотіли й хочуть оприлюднювати свої імена. А варто б. Справа часу. Всі 81 у нас є – з відповідною сумою і датою.

Лише зазначу – Талалаївську громаду, її депутатський корпус, хто з них віддав свій голос за виділення коштів (на жаль, не всі). Не так просто і це вдалося!

Візьмемо на себе сміливість озвучити імена, без яких точно не були б УСТАНОВЛЕНІ пам’ятники, і які за це не взяли жодної копійки (за алфавітом):
Киричок Володимир Андрійович,
Кривонос Павло Олександрович,
Логвиненко Михайло Михайлович,
Лукаш Володимир Григорович,
Тимченко Василь Григорович.

Ми пам’ятаємо кожен ваш порух допомоги, кожну конкретну дію, роботу, ініціативу. Хай вам і вашим сім’ям, родинам за це повернеться здоров’ям, добром, благополуччям і благодаттю. Всім-всім, хто долучився, хто став учасником цього проєкту – ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ!
Вдячність, що підтримали, повірили в мене, довірили свої кошти... Це велика честь.
Тепер уже з полегшенням можна сказати: МИ – ЦЕ ЗРОБИЛИ!

Іван ЗАБІЯКА



Теги:Василь Горленко, Талалаївська громада, Іван Кавалерідзе, Іван Забіяка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar