реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Перезавантаження "Просвіти" підтримано і в Києві

18 червня відбулася звітно-виборча конференція Київської міської “Просвіти”, на якій обрали голову та правління Київської “Просвіти”.

Дискусія була гострою, адже міська столична "Просвіта" часто критикує бездіяльне Центральне правління, яке й захотіло провести на посаду голови свого слухняного кандидата. Гостроти додавав факт участі відповідального секретаря Богдана Березенка у роботі Тернопільської ініціативи, яка й проголосила необхідність перезавантаження всеукраїнської "Просвіти".

З перевагою в 5 голосів перемогла кандидатура реформаторів -- головою обрано відомого композитора Кирила Стеценка. Голова всеукраїнської "Просвіти" відстоював кандидатуру колишнього народного депутата від БЮТу Юрія Гнаткевича.

До складу правління ввійшли Богдан Березенко, мовознавець Іван Ющук, кобзар Тарас Компаніченко, викладач Києво- Могилянської Академії Олексій Курінний та інші просвітяни, орієнтовані не на доїння бюджету і, як наслідок, прислуговування владі, а на самодостатність "Просвіти", як вагомої структури громадянського суспільства.



Теги:Просвіта, Кирило Стеценко, тернопільська ініціатива, Київ, Павло Мовчан, Перезавантаження


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Кирило Стеценко був з початкуючими співачками у нашому кафе-люкс "Сяйво". Це прогресивна людина, енергійна. Можна тільки вітати з таким керівником київських просвітян.
avatar