реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Не висуватися!" -- стан справ у "Просвіті"

Прочитав в останньому числі тижневика "Слово просвіти" листи -відгуки на "перезавантаження" Козака,Семистяги, Пономаріва і на думку спало золоте правило радянських часів "Не высовываться!!".

Бо попадеш не під критику тобою запропонованого, а під дискредитацію автора чи авторів.Саме про останнє нагадали авторам і прихильникам "перезавантаження",делегатам з,їзду.

Кажуть,що треба думати, що і як робити "Просвіті" в нинішній загрозливій ситуації з українською справою в Україні. Так саме на це і хотіли знайти відповідь з обговоренням до і на з,їзді ті,хто узагальнив всі ці зміни одним модним словечком "перезавантаження" І той,хто щиро бажає змін,розумів це.Той же В.Ференц,на якого посилається Козак, радить Правлінню узагальнити пропозиції, внести свої ще до з,їзду і запропонувати для обговорення широким загалом просвітян. А їм - " не высовываться!!".

Знайомі випади проти авторів з наведенням аналогії про тих,хто вже перезавантажив і розвалив організації "Просвіти".Заклики " уперед,вірним шляхом йдемо..", до активності кожного, хоч зрозуміло, що змінити на краще нинішню ситуацію в Україні можуть лише спільні дії "Просвіти" за єдиним планом.І не тільки "Просвіти", а всіх національно-демократичних сил, де "Просвіта" має грати першу скрипку.

Відверті заклики обрати знову П.Мовчана,бо він,мовляв має величезний досвід ... бездіяльності"Просвіти" в протистоянні зросійщенню українців,загрозливої ситуації з мовою ,нацією,про що неодноразово писалося на сторінках тижневика.В тому ж числі КИрило Стеценко із "Просвіти" говорить про духовне знищення українців,їх ідентичності.

До речі,К.Стеценка ,на мій погляд ,не завадило б обрати Головою "Просвіти". С.Мельничук не бачить сил,які б протистояли зросійщенню,за круглим столом тижневика свого часу прямо говорили,що немає сил ,які б працювали на самовизначення української нації. Одними зверненнями і закликами до влади,на які щедрий П.Мовчан,тут не допоможеш. Так,хороші є публікації в тижневику,хороша газета.Тільки де ж обговорення актуального,опублікованого, де пошук істини. ?

Бо"де ж та нація?Де патріоти? Вона (нація)"безнадійно хвора",про що дехто не хоче сказати голосно"(Л.Костенко).

То може,делегати з,їзду скажуть про це голосно,на всю Україну,знайдуть шляхи реанімації,погукають всіх небайдужих до справи,а не до балачок і марних сподівань на владу, вдарять у дзвони до українців,як радив А.Погрібний,не оберуть навіть в Правління П.Мовчана і всіх, що мають величезний досвід бездіяльності "Просвіти" ,коли Україна- над прірвою і потрібні не заклики, не слова,а спільні дії. Чи поговоримо, розкажемо,які ми хороші,про успіхи, проголосуємо одноголосно , як заведено, і.. роз,Їдемося по домівках???!!Бажаю успіхів в щирості і мужності дивитися гіркій правді в вічі.

Леонід ПІНЧУК, Миколаїв



Теги:Просвіта, Павло Мовчан, Перезавантаження


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Лукавити далі не вийде, присмоктавшись до корита(держбюджету). Той, хто не конкурує( не заробляє ) - зникне. Так і щодо ВУТ "Просвіта".
avatar