реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Пенсійна реформа провалена -- Павло Розенко

Експерт Центру Разумкова, колишній заступник міністра соціальної політики, а нині -- член передвиборчого списку партії "УДАР Віталія Кличка" Павло Розенко так коментує провал пенсійної реформи:

-- Як ви помітили, нинішня влада зараз жодним чином не нагадує про здійснену нею пенсійну реформу, намагається зробити все, щоб суспільство і не згадувало про неї.

Це і не дивно, бо до чого звелася пенсійна реформа? До збільшення пенсійного віку для жінок на 5 років, до збільшення страхового стажу для чоловіків і жінок на 10 років, до зміни формули нарахування пенсії у бік її зменшення, до суттєвого обмеження пенсійних прав військовослужбовців, працюючих пенсіонерів, науковців, чорнобильців, інвалідів, інших категорій громадян.

Але жодного результату це не дало. Розмір пенсій в Україні так і залишається нікчемним, суттєвого підвищення пенсійних виплат не відбулося. І надалі в Україні продовжує існувати дві пенсійні системи: одна для чиновників (пенсія — 80% від заробітної плати), інша — для звичайних громадян (пенсія біля 45% від заробітної плати).

Незважаючи на публічні обіцянки Сергія Тігіпка зменшити дефіцит бюджету Пенсійного фонду, у 2012 році дефіцит Пенсійного фонду зріс із 57 мільярдів гривень до 65 мільярдів гривень. Та й позику Міжнародного валютного фонду ми досі не отримали.

Таким чином, пенсійна реформа в Україні повністю провалена і довіра до неї втрачена. Про такі наслідки експертне середовище попереджало уряд ще до ухвалення реформи. Проте слухати такі думки ніхто не хотів. Ось і маємо результат.

Центр Разумкова



Теги:соціальна політика, Павло Розенко, пенсійна реформа, удар, список Кличка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Розенко Павел Валерьевич – внук Петра Якимовича Розенко, Председателя Госплана УССР, заместителя Председателя Совета Министров УССР.
Павел Розенко в 1993 году закончил Киевский политех, а с 1994 году он уже госслужащий. Нормально, да?
С февраля 2005 года и по июнь 2010 года – первый заместитель Министра труда и социальной политики Украины.
5 лет (!)Розенко был первым замом Министра труда и соцполитики – спрашивается, ну и где их реформа? А ведь пенсионную реформу надо было начинать как можно раньше, а не тогда, когда жареный петух клюнет в одно место.
А все его слова – «пенсійна реформа в Україні повністю провалена и т. д.» – обыкновенный предвыборный пиар. Ведь, по настоящему пенсионная реформа ещё и не начиналась.
Да если ему сейчас дали бы должность министра – он бы по-другому «запел», я уверен.
П.Розенко – ещё один игрок в сборной команде «Удар».
avatar
2
Павло Розенко -- учасник студентської "революції на граніті"...
avatar