реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Польща знизила пенсійний вік - коментар українського віце-прем'єр-міністра

"Ось вам, будь ласка, те, про що я говорю постійно, в тому числі деяким нашим ліберальним популістам, а також експертам МВФ, які безапеляційно пропонують підняти пенсійний вік в Україні" - прокоментував у мережі Фейсбук зниження Польщею пенсійного віку віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Переконаний, що підняття пенсійного віку в нинішній ситуації абсолютно необгрунтована ідея ні з фінансової ні з політичної точки зору, - говорить український урядовець. - В нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо. В тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять "на щит" ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це.

Пенсійна реформа це не підняття віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трьохрівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування!"

Польський Сейм 16 листопада проголосував за зниження пенсійного віку з 67-ми років до 65-ти років для чоловіків і 60-ти років для жінок. За це рішення проголосували 262 депутати, 149 було проти, а 19 утрималися



Теги:Павло Розенко, пенсійний вік, пенсійна реформа, Сейм Польщі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar