реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україною правлять регіонали і комуністи

Голосування у Верховній Раді за кадрові призначення фактично підтвердили створення в парламенті коаліції Партії регіонів та комуністів. Про це заявив народний депутат від партії «УДАР» Павло Розенко в ефірі каналу ТВі.

«Давайте говорити відверто - Партія регіонів вибори програла, вона не має сьогодні своєї більшості у 226 голосів і не може самостійно обирати ані спікера, ані прем'єр-міністра України. Тому сьогодні було відверто продемонстровано коаліцію двох політичних сил – Партії регіонів і комуністів. І саме тому кандидатура Володимира Рибака була погоджена цими двома політичними силами. Подивіться біографію Рибака - там є характерні 15 років, коли він очолював райком компартії України в Донецьку. Це людина, що «виростила» Петра Миколайовича Симоненка, який теж розпочинав свою партійну діяльність у Донецьку», – наголосив Розенко. За його словами, рішення щодо висунення Рибака було цілком прогнозоване, бо він - єдина кандидатура всередині Партії регіонів, яку могла підтримати компартія.

Коментуючи призначення на посаду віце-спікера представника КПУ, екс-керівника митниці Ігоря Калетника, Розенко наголосив, що новообраний віце-спікер є яскравим представником комуністичної номенклатури, яка дуже добре адаптована для співпраці з Партією регіонів. «Він протягом двох з половиною років працював під керівництвом Януковича і Азарова. Це фактично підтверджує, що Комуністична партія України два з половиною роки була присутня у владі і допомагала своїми кадрами Партії регіонів. Тому якраз я би сказав, що Калетник більше представник регіоналів, аніж комуністів», – сказав Розенко.

Політик також зауважив, що опозиція наполягала на дотриманні європейських принципів розподілу влади у Верховній Раді. «Це була спільна позиція трьох опозиційних фракцій, ми запропонували - якщо ви маєте голову ВР, значить, перший віце-спікер має бути висунутий від опозиції. Якщо перефразувати Маяковського, говоримо «митниця» – розуміємо «корупція», і навпаки. Так от ми на противагу Калетнику висунули представника нашої партії Валентина Наливайченка, який якраз має досвід у боротьбі з корупцією. На жаль, мусимо констатувати, що у Верховній Раді сьогодні знову перемогла корупція», – зазначив Розенко.


УДАР



Теги:Павло Розенко, удар, комуністи, правляча більшість


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Така воля народу.
avatar