реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Партії Тимошенко та Ляшка не проголосували за реформу системи охорони здоров'я

Парламент відклав модернізацію української системи охорони здоров’я, про це пише Уляна Супрун.

Сьогодні Парламент не проголосував за включення до порядку денного законопроектів № 6327, 6328, 6329, 6347, які мають стати революцією Гідності для системи охорони здоров’я України.

Медичну реформу, яку впроваджує Уряд України разом із Міністерством охорони здоров’я, вже підтримали пацієнтські організації, міжнародні партнери, посли країн G7, лідери релігійних організацій, медична спільнота, громадські активісти.

Чи змінювати систему охорони здоров’я? – Це питання гідності. Це тест на зрілість суспільства та відповідальність політичних еліт за життя та здоров’я громадян. Україна має нарешті вирватися з замкненого кола та вийти в плюс: за тривалістю життя, за народжуваністю, за здоров’ям. Затягування реформи призведе до втрати життів, які можна було б врятувати. Кожен українець має право на однаковий доступ до якісних медичних послуг. Саме пацієнт має бути в центрі уваги.

Простий приклад – народні депутати, які сьогодні не проголосували, їздять на лікування за кордон – там діють міжнародні протоколи лікування – гарантія якості. Пересічний українець не зможе дозволити собі лікування за кордоном. Більше того, за результатами досліджень люди бояться звертатися до лікаря, бо бояться великих витрат пов’язаних з лікуванням. А в разі серйозної хвороби або хвороби родичів це означатиме фінансовий колапс всієї родини.

Впровадження міжнародних протоколів лікування в Україні гарантуватиме якість надання медичних послуг. А державне страхування захистить українців від фінансової загрози в разі хвороб.

Ми не опускаємо рук і просимо допомогти вас нагадати народним обранцям про справжні пріоритети. Зв’язуйтеся зі своїми депутатами та публічно висловлюйте свою підтримку важливим змінам. Україна не може чекати ще 5 років на гідну систему охорони здоров’я.Чесні новини України

Найбільше голосів дали депути від БПП, "Народного фронту" та "Самопомочі".
Найменше надали голосів депутати Радикальної партії Ляшка, жодного голосу не надали депутати "Батьківщини" та Оппоблоку. А що, ні Ляшко, ні Тимошенко в Україні є не лікуються...



Теги:Батьківщина, Уляна Супрун, РПЛ, медична реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar