реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

56 машин для медицини

П'ятнадцять по-сучасному обладнаних карет швидкої допомоги медичні заклади Чернігівщини отримали торік від благодійників. Сім машин придбані за зекономлені 3,5 млн грн, отримані від Національної служби здоров'я, що є реальним показником успіхів медичної реформи, запровадженої минулим урядом. 31 спецмашину для сільських амбулаторій придбано за кошти державного бюджету - на це витрачено 15,4 млн грн. Ще два сучасні автомобілі придбані за державні кошти для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Місцевий бюджет для Ічнянської районної лікарні виділив 1,3 млн грн для придбання автомобіля медичної допомоги. Загалом минулого року автопарк медичних закладів Чернігівщини поповнився 56 спеціалізованими автомобілями.

Проте, за словами начальника обласного управління охорони здоров'я Петра Гармаша, регіону для заміни старих авто треба щонайменше 64.

"Цього року за бюджетні кошти в області плануємо придбати ще як мінімум 23 автомобілі для закладів охорони здоров'я: 13 - для центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, решту - для інших медустанов Чернігівщини, - каже голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко. - Ми повинні максимально наблизити медичні послуги до населення, забезпечити їх доступність та своєчасність".
"Голос України"



Теги:медична реформа, Чернігівська ОДА, сільська медицина, Андрій Прокопенко, Уляна Супрун


Читайте також



Коментарі (0)
avatar