реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Парафія на Чернігівщині перейшла до Київського патріархату

Парафія села Красний Колядин Талалаївського району Чернігівської області перейшла з УПЦ МП до Української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомив секретар єпархіального управління о. Роман Кіник.

Парафії Київського патріархату давно діють у навколишніх районах - у Прилуках, в Ічні, Монастирищі, Мартинівці, Іваниці, але в Талалаївському районі це буде перша парафія УПЦ КП.

Все більше православних Чернігівщини переходять до української церкви після російської окупації Криму та фактичної підтримки УПЦ Московського патріархату російської агресії. Так у Спаському соборі Чернігова, як повідомляв про це обласний штаб національного спротиву, настоятель молився за військо Путіна. Щоправда, самі прихожани, натомість, організували збір допомоги для української армії.



Теги:Чернігівська єпархія, російська окупація, Красний Колядин, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Зачем, опять эту неправду про Спасо-Преображенский собор печатаете?
Откуда вы это взяли? На литургии молятся о мирянах только называя их имена.
Фамилий не говорят. Как же кто-то понял что о Путине молятся?
Ответ один - кто-то придумал это специально, чтобы скомпрометировать настоятеля
и отобрать Храм.А те кто перешел в киевский патриархат останутся без
литургического богообщения. В этой церкви благодати нет.
avatar
2
Дані про вашого священика - достовірні. А благодать що, в Москві краником перекривають?
avatar
3
И уже второй раз повторяю (для людей не посещающих нашу церковь, но что-то очень не любящих ее) что во время молитвы в Храме никто вслух ничьих фамилий и тем более "войск" не поминает. Это не принято по каноническим законам Церкви. Уставом церковным не положено. Так что никто и не мог ничего такого слышать. А благодати нет у раскольников. Почитайте воспоминания о нашем свт.Лаврентии Черниговском. Там все он ясно написано
avatar
4
Анна, є таке поняття як єктенія - знаєте? от у єктенії ваш батюшка і молився "за Путіна і єво воінства"... Зрештою, секретар єпархії о.Федір мені подзвонив, я сказав йому де взяти точну інформацію і якщо це брехня - спростувати. Більше не дзвонив... Щодо благодаті. Ви знаєте, що нею "керує" Дух Святий і ніяка патріархія, ніякий архієрей не може припинити благодать Духа Святого не те що у розкольників, а й навіть (закрийте очі) у протестантів (власне, вони і є розкольниками). Можу порадити вам праці отців російської церкви, але закордонної.
І про отця Лаврентія - я розмовляв з його духовною дочкою ігуменею Амвросією і її слова: "Стільки отцю поприписував той Херувим!" (якщо ви знаєте про кого це). А ви знаєте, що отця у доносах в НКВД називали автокефалістом? І що він не визнавав московську патріархію?
avatar
5
До речі, про розкольників - архієрейський собор 1-3 листопада 1990 року проголосував за незалежність УПЦ, а харківський, скликаний всупереч Статуту, обрав предстоятеля з неукраїнських єпископів при живому предстоятелі. Так хто розкольник? І ще раз - 140 років московська церква була розкольницькою і нічого - живете! Такими ж були Болгарська,  Румунська тощо. Вчіть історію! Не по московських лекалах!
avatar