реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Село переходить у Київський патріархат

На день святих апостолів Петра і Павла у селі Гргорівка Бахмацького району має пройти сход села для визначення - до якого патріархату належати. Чи до Московського, на громаду якого офіційно зареєстровано з 2007 року земельну ділянку, чи до Київського, як хоче більшість селян.

«Тут є така проблема, що земля під будівництво церкви виділялася для громади Московського патріархату. Оскільки Україна зараз переживає такі важкі часи війни і того, що люди усвідомили, що не може бути церкви Московського патріархату в Україні зовсім, громада стояла перед вибором — куди їм податися», — розповів ієрей Володимир Павлина, який наразі служить у Бахмачі і починає там будувати церкву Київського патріархату.

У селі переконані в позитивному для укранської церкви результаті голосування, оскільки люди не сліпі і бачать яку політику веде УПЦ МП, глава якої кланяється патріарху московському - своєму шефу і не встає навіть у Верховній Раді на вшануванні захисників України. І яку лінію займає Київський патріархат - священики навіть з Чернігівської єпархії часто перебувають серед бійців на фронті, підтримуючи їх духовною опікою, сповідаючи і привозячи гумантіарну допомогу.

Сільський голова Григорівки Михайло Горбаченко зганьбив себе, відкрито тягнучи руку за московський патріархат - тож його змусили піти у відставку.

Таким чином, на Чернігівщині це може бути перша цього року парафія УПЦ МП, яка перейде у Київський патріархат. Хоча, швидше всього, московська церква направить у село своїх емісарів у рясах для сіяння протистояння, для брехні про канонічність і благодатність - благо, для селян ці дефініції не є відомими. Тож для мирного вирішення питання у селі перебувають учасники АТО, які не дають вести московську пропаганду.



Теги:Чернігівська єпархія, перехід парафії, Григорівка, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar