реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чотири монастирі Чернігівщини патріарх Кіріл перетворює в опорні пункти гібридної війни

16 квітня 2016 року відбулося засідання Синоду Російської православної церкви, що зве себе Руською, яке очолив патріарх московський Кіріл (Гундяєв). Засідання проходило в приміщенні "святєйшева правітєльствующева сінода" в Санкт-Петербурзі - неканонічної організації, створеної свого часу Петром I.

Митрополит Київський Онуфрій (Березовський) безспосередньо взяв участь в цьому зібранні, не намагаючись уже підтримувати вигадки про незалежність УПЦ МП від МП. Знаменно, що був присутній і митрополит Горловський та Слов'янський Митрофан, що служить на окупованих Росією територіях.

За неофіційними даними, поширеними в соціальних мережах, розглядалися, зокрема, питання організації провокацій проти активних противників московської церкви в Україні та проведення так званих «спасітєльних» "богослужінь" в храмах і монастирях України.

Під час проведення цих безперервних служб основний акцент буде поставлено на "уміротворєніє" українського народу з метою примушення його до миру з окупантами. А основна увага буде спрямована на "безбожників", "проклятих іудобандероців" та "заблудших активістів" Майдану.

Будуть також молитися за прощення "істінно русскіх воїнов" - треба розуміти за злочини, вчинені в окупованих Криму та на Донбасі. Особлива увага буде надаватися "молитвам" за спасіння і всепрощення тих, хто допомагає «встановленню законної» влади.

Під час обговорення цього питання було визначено число осіб, яких переміщують в Україну на територію монастирів УПЦ МП. Зокрема, у Києво- Печерську Лавру - 65 осіб, Почаївську Лавру – 34 особи, Святогірську Лавру (Горлівська єпархія) – 47 осіб,
Успенський патріарший Одеський монастир (Одеська єпархія) - 112 осіб.

Щодо інших монастирів – в наявності є тільки загальна кількість і графіки перекидання осіб. Загальна кількість 1450 осіб, яких перекидають з Москви, центральної території РФ і забайкало-уральських монастирів та «пустошей».
До навчальних закладів, в порядку обміну семінаристами, буде перекинуто до 700 осіб.

Особливістю цих дій та поки що незрозумілим є факт наявності серед осіб, яких переміщують таким чином до України, представників нетрадиційних для християнства вірувань та обрядів. Зокрема, це стосується представників уральських та алтайських езотеричних шкіл і сект.

На Чернігівщині об'єктами уваги московських окупантів стали Благовіщенський чоловічий монастир (Ніжин), Введенський жіночий монастир ( Ніжин), Свято-Миколаївський Крупицький Батуринський жіночий монастир, Свято-Миколаївський Пустинно-Рихлівський чоловічий монастир.



Теги:Московська церква, гібридна війна, Батурин, Рихли, Ніжин, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Негайно об"явити екстреміськими організаціями!
avatar
0
2
Приклад прозорості з боку Київського Патріархату  був би тут в нагоді. Громадяни нехай роблять вибір.
avatar