реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Олександр Бондар: "Якби я був на місці Ющенка, я б повісився від сорому"

Керівник Фонду державного майна України у 1998-2003 рр. Олександр Бондар, якого на цій посаді замінив Михайло Чечетов, на «УП» розповів про те, як він опинився поза межами списків об'єднаної опозиції. Його обурило те, що у лютому 2010 вони з Тимошенко підписали угоду, якою таке місце йому було гарантоване.
Нагадаю, що заступник голови Української республіканської партії “Собор” (зараз Українська платформа «Собор»), народний депутат по списку «НУ-НС» (№66) О. Бондар одним з перших з фракції «НУ-НС» перейшов до команди Ю.Тимошенко. Наводжу без вилучень кінцівку інтерв’ю цього нардепа, який ображений на керівників об’єднаної опозиції, що "розвели його як кошеня".
Звісно, як і його колеги "нашоукраїнці", що все ж потрапили до прохідної частини списку ВО"Батьківщина", він пропонує "повіситися від сорому за зраду усієї країни" тільки Віктору Ющенку?


- Чи може так статися, що Янукович зробить Яценюка наступним прем’єром?

- Це бажання Яценюка, велике бажання. Але я собі не уявляю, як БЮТ може сформувати коаліцію і висунути прем’єра при Януковичі. Як він тоді буде виглядати? Припустимо, вся партія Яценюка тільки спить і бачить, щоб їх лідер був прем’єром. А як це буде виглядати для тієї ж "Свободи"?
Теоретично, Янукович може посадити на місце Азарова Яценюка щоб спалити свого основного конкурента. Це найкращий варіант спалити Яценюка.

- Вам надходили якісь інші передвиборчі пропозиції? Наприклад, від "УДАРу", де опинилося багато колишніх "нашоукраїнців".

- Я особисто і моя сім’я будемо агітувати своїх знайомих голосувати за "Свободу". Це моє давнє переконання. Я поки що по списку бачу, що там хоч нема таких питань, як по інших списках.
Якщо, прочитавши це моє інтерв’ю, керівництво "Свободи" запропонує мені залучитись до передвиборчої кампанії, я можу це зробити публічно, офіційно, як народний депутат їм допомогти.
А "УДАР" зібрав усіх тих, кого не включили у різні списки. Але я ніколи не пішов би в "УДАР" з політичних і ідеологічних переконань. Це буде провладна фракція, і вона буде співпрацювати з владою.

- Віталій Кличко не буде об’єднуватися з опозицією?


- Ні, не буде. Це моє особисте переконання. Я не хочу нічого поганого сказати про Кличка, але той склад людей, який там формується, і джерела фінансування дозволяють мені зробити висновок, що ця фракція буде якщо не тісно, але тимчасово, ситуативно співпрацювати з владою.
І потім, у них немає ідеології. Я не знаю, як Марія Матіос чи Віктор Пинзеник знайшли щось спільне з "УДАРом". Для мене це просто депутатське працевлаштування. Знаючи цих людей, я просто дивуюся.

- Як ви оцінюєте новий проект Віктора Ющенка?

- Я колись сказав своєму колезі-депутату: "Якби я був на місці Ющенка, я б повісився від сорому". От все, що я можу сказати.
Він зрадив усю країну. Він нікого не чує. Все записує, нічого не пам’ятає. Я не хочу висловлюватися про проекти людини, яку я давно перестав поважати.

Сергій Соломаха,

за матеріалами «УП»





Коментарі (5)
avatar
1
Шкода, що єдиним проукраїнським президентом було таке чмо.
avatar
2
чМо, треба було обирати Я. у 2004 році і не було б таких проблем.
avatar
3
Олександру Бондарю треба уважніше і більше читати перед тим, як щось коментувати. Таке враження, що він живе не в Україні, або ніколи не вчився.
avatar
4
це ж треба: Сергій Соломаха для того, щоб колупнути "УДАР", навіть погодився пустити нищівну критику на Ющенка, під прапором якого зараз перебуває...
avatar
5
Василю, Ви зациклилися на "УДАРі". Поглянте ширше! УДАР ще ніхто не мочив. А якщо почнуть... Тоді що робитимете?
Я тільки дав повністю без, як кажуть, купюр цитату від "УП". Хиба я винен, що від Бондаря УДАРу теж перепало, як і Ющенку.
avatar