реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олег Ляшко топче і саджає картоплю

Народний депутат Олег Ляшко закликає президента та прем’єра з’їздити на посадку української картоплі в яке-небудь українське село.
Про це політик написав на своїй персональній сторінці в Фейсбуці.
«Заїхавши 9 Травня в село Березівка Талалаївського району Чернiгiвськоi областi, щоб привітати місцевих ветеранів з Днем Перемоги, побачив, як місцевий селянин Борис Іванович Даценко саджав на своєму городi картоплю, - розповів Ляшко.

«Знаючи, як держава «дбає» про власного товаровиробника, вирішив підтримати Бориса Івановича i в його особi усiх українських селян. Удвох з господарем на міні-тракторцеві посадили кілька соток картоплі, - повідомив він.

«Споконвіків картопля в Україні вважалася другим хлібом, - зауважує депутат, - Однак якщо держава продовжуватиме політику фактичного знищення свого ж землероба, через кілька років у наших супермаркетах продаватиметься лише єгипетська картопля та китайська гречка».

Ляшко зазначає, що «жодна держава у світі не дозволяє імпорту душити власного виробника. Жодна, окрім України!»
«Здавалося б, що тут поганого, коли на наших прилавках круглий рік красуються імпортні овочі та ягоди – яскраві та блискучі. Однак справа навіть не в тому, що всі ці однакові, немов випущені з конвеєра, овочі та фрукти не такі корисні, як натуральні українські. Справа у тому, що власних скоро не буде зовсім, бо виробництво буде знищено, а купувати імпорт не буде за що, - наголошує Ляшко, - А про те, що вітчизняне виробництво знишується на корню, свідчить хоча б той факт, що за роки незалежності із 120 великих тепличних господарств - в яких вирощувалися овочі та ягоди - лишилося менше половини».

«На сьогодні нема для України більшої небезпеки, ніж загроза втратити національне виробництво, - зазначає політик, - Важко повірити, що цю проблему не розуміє уряд – однак жодна з пропагованих сьогоднішньою владою реформ навіть не згадує слово «імпортозаміщення».

Нещодавно, перебуваючи в Рівному й зайшовши до місцевого супермаркету – не втримався й розтоптав ящик єгипетської картоплі. Я не пропоную урядовцям i депутатам слідувати моєму прикладу. Я пропоную їм поступити інакше – приїхати до селян у будь-який куточок України і посадити – разом із господарями – хоча б кілька соток нашої, смачної та корисної, української картоплі. Щоб хоча б у такий спосіб засвідчити свою повагу та підтримку вітчизняному товаровиробнику».

«Втім, у мене питання до наших можновладців: шановні Вікторе Федоровичу та Миколо Яновичу! А чи знаєте, як тяжко ростити ту картоплю чи будь-яку іншу городину, а потім – як нереально її продати у нашi супермаркети чи навiть на базарi? Гадаю, усі біди наші від того, що люди, які сьогодні при владі, й поняття не мають – що таке селянська праця. Хоча, переконаний, на їхній столах єгипетської картоплі ви не знайдете, - насамкінець зауважує народний депутат.

За матеріалами прес-служби народного депутата О.Ляшка




Теги:Ляшко, народний депутат, єгипетська картопля, українська картопля


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ну надо же - а я свою картошку уже посадил, как жаль, опоздал. Такого помощника прозевал!
Ну, да ладно - может Олежку осенью перехвачу.
biggrin
avatar
2
На задньому плані на фото видно результат того, до чого довели Україну таки-от ляшки та інші паразити-пед**расти.
avatar