реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ніжин на межі банкрутства

30 серпня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради обговорювали фінансові питання, насамперед про погашення заборгованості виконавцям робіт за валку дерев та за асфальтування доріг. Саме за ці роботи міський бюджет заборгував виконавцям 80 тисяч гривень.

Самі виконавці висловили думку про те, що вони не будуть більше виконувати ніяких подібних робіт, до тих пір, доти доки їм не буде виплачена сума заборгованості. Начальник фінансового управління відповіла виконавцям робіт так: «Міський бюджет всі ліміти вже використав, для погашення цієї заборгованості треба дотація з обласного бюджету, а область не дасть більше нічого тому, що область все, що могла, вже дала». Також начальник фінансового управління висловилася, що на планували видатків більше, ніж на це є коштів й взагалі не знає, що робити у наступному році тому, що міський бюджет має 8 мільйонів гривень поточних та кредиторських боргів.

Як зазначила начальник фінвнсового управління, «у наступному році громада може стикнутися з такою проблемою, що всі кошти підуть на погашення кредиторської заборгованості, яка становить 8 мільйонів гривень.

Брак коштів у міському бюджеті виник у зв’язку з тим, що комунальні підприємства. такі як водоканал та ринок неналежним чином використовують майно громади, нарощують заборгованість та не платять податки, така їхня діяльність нанесла міському бюджету збитків у розмірі 3 млн. гривень.

Нагадаю, що керівників комунальних підприємств призначає згідно Закону України «про місцеве самоврядування» міський голова й несе за їхню діяльність персональну відповідальність.

Також Ніжин не зміг належно підготуватися до нового навчального року, залишилося безліч недоліків, а все тому, що управлінню освіти у м. Ніжині суд заблокував фінансові рахунки, що пов’язанно з певними зловживаннями керівника цього державного органу. Проблема з блокуванням рахунків негативно позначиться на виплаті заробітної плати та завершенні певних ремонтних робіт, які стосуються підготовки до навчального року.

У м. Ніжині склалася досить непроста ситуація, з якої виходу поки ніхто не бачить ніякого, але всі знають, що винен лише один -- це міський голова Ніжина М. Приходько. Саме він завів громаду у суцільні борги. І навіщо нам такий голова?

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:Ніжин, М.Приходько, міська рада, банкрутство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar