реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Макове питання

Останнім часом я часто буваю у селах Чернігівщини і знаю непоодинокі випадки, коли селяни тишком-нишком намагаються виростити хоча б трохи маку, мріючи про пиріжки та вареники з власним маком. Однак під час регулярних рейдів правоохоронців виникають неприємні моменти. До мене звернулись жителі сіл Коропського та Сосницького районів із запитаннями щодо посівів маку. Адже люди чули, що є неопіумні сорти маку, і цікавляться ними, також тим, які заходи з боку правоохоронців є правомірними у випадку виявлення посівів маку.

За роз’ясненнями я звернулась до обласного відділу внутрішніх справ. Тож відповіді на запитання надає Ігор Євдокимов, начальник ВБНОН (відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків) УМВС України в Чернігівській області, майор міліції.

Мак опіумний

— Скажіть, будь ласка, чи вирощується де-небудь на Чернігівщині мак у промислових масштабах?
— На території Чернігівської області протягом 2012 року мак у промислових цілях не культивувався.

— А які взагалі умови культивування подібних рослин?
— Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №770 від 06.05.2000 року, культивування рослин виду мак снотворний (опійний, снотворний, у тому числі олійний та інші, що містять опій) для виробництва насіння допускається лише за умови використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких вміст морфіну не перевищував 0,15 відсотка.

Культивування рослин роду коноплі для промислових цілей допускається за умови використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких вміст тетрагідроканнабінолу не перевищував 0,15 відсотка.
Діяльність із культивування рослин, включених до таблиці I Переліку, на території України забороняється, окрім культивування та використання рослин, що містять малі кількості наркотичних речовин, із додержанням певного ряду умов.

— Цікаво, які критерії відрізняють опіумні сорти маку від неопіумних?
— За твердженнями спеціалістів, неопіумних сортів маку не буває. Навіть дикорослий мак містить у собі опій, різниця лише в його концентрації. Тому досить часто наркомани для виготовлення наркотиків використовують навіть рослини дикорослих рослин маку. Тому висновки робіть самі. Якщо неопійного маку не існує, то й сіяти його не варто, аби не мати проблем.

Інеса ФТОМОВА

Скорочено. Повністю -- в газеті "Сіверщина" за 23 серпня



Теги:мак, наркоманія, УМВС в Чернігівській області, Інеса Фтомова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Смех придает силы, и способствует самоочищению и самосовершенствованию.

*****

В булочной:
- Тетенька, а дайте мне булочку с маком.
- Может, тебе еще пирожок с героином, наркоман проклятый?

*****
Якщо в тебе прекрасна дружина, офігенна коханка, крута тачка, розкішна вілла, тобі ніхто не винен грошей, немає проблем з податковою, і коли виходиш на вулицю завжди прекрасна погода та світить сонце, а перехожі посміхаються та щиро вітаються!?… – ЗУПИНИСЬ! Та скажи – НІ НАРКОТИКАМ!

*****
Наркоман знайшов на березі моря пляшку. Відкрив, з неї вилетів джин і каже: “Загадуй три бажання. Але тільки три.” Наркоман загадав перше бажання – по косячку. Джин виконав, вони покурили. “Загадуй друге бажання.” “Ше по косячку.” “Ну міг би шось і по цікавіше придумати.” Ше покурили. “Загадуй третє останнє бажання.” “Ше по косячку.” Джин виконав і сховався в пляшку. За годину джин вилазить з пляшки: “Ну добре – загадуй четверте бажання.”

*****
Приходит мальчик домой. Накуреный в смерть. Думает: "Как бы не попасться на глаза родителям,пойду ка я в зал". Открывает дверь.Там сидит отец. Мальчик тут же закрывает дверь и думает-что делать дальше.Решил пойти на кухню. Только открывает дверь-как глядь:там отец сидит. В панике он захлопывает дверь и решает пойти к себе в спальню. В спальне так же оказался отец.
- Сынок, если ты ещё раз откроешь дверь в туалет, я тебе уши надеру!

tongue
avatar