реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Корупцію переможе корупція?

У п’ятницю, 21 жовтня, після десятимісячного судового розгляду, суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова, Подалюка О.Ф. своєю постановою відправив кримінальну справу, порушену проти мера Ніжина Приходька М.В. за хабарництво у особливо великих розмірах, на дослідування.

Мотивував своє рішення суддя тим, що слідство допустило помилки, не допитало декількох свідків та не встановило місце передачі першого траншу хабара 25тис.доларів.
Загальна сума хабара становила 60тис.доларів.

Слід зазначити, що за 10 місяців розгляду справи було допитано в суді не більше 15 свідків, та вивчено 12 томів справи. Суддя Печерського суду Родіон Кірєєв міг би позаздрити такій неквапній роботі Чернігівського колеги.

На думку інших учасників справи суддя прийняв досить дивне рішення.
Згідно т..281 ч.1 Кримінально-процесуального Кодексу України, повернення справи на додаткове розслідування допускається лише тоді, коли неповнота або неправильність досудового слідства не може бути усунена в судовому засіданні.

В чому полягала проблема, щоб допитати в суді ще декількох свідків, невідомо.
Тим більше, що за клопотаннями підсудного мера Приходька М.В. було додатково допитано ще п’ять свідків його сторони.

За наявною інформацією захист іншого учасника справи Походні А. збирається оскаржувати зазначену постанову суду про дослідування у Чернігівському апеляційному суді. Теж саме повинна зробити і прокуратура області.

Якщо все ж таки справа повернеться до Генеральної прокуратури, то знову ж таки згідно до КПК, слідчий зобов’язаний винести постанову та відсторонити посадову особу, яка перебуває під слідством, від займаної посади.

У випадку з Приходьком М.В. це може значити, що у близькому майбутньому обов’язки міського голови може почати знову виконувати секретар міської ради.

Сайт «Ніжин-інфо»



Теги:Ніжинська міська рада, Ніжин, Генеральна прокуратура, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar