реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Підозрюваний у хабарництві призначає керівника телебачення

Депутату Ніжинської міської ради Багрінцеву Максиму надійшов лист від Генеральної прокуратури України, у якому йдеться про те, що Генпрокуратурою буде проведена об’єктивна та неупередженна перевірка по факту незаконного призначення на посаду директора Ніжинського телебачення «НТБ» С. Ковальова.

Все почалося з того, що депутатів зацікавила поява великої заборгованості телеканалу, як за комунальні послуги так і по заробітній платі. Депутати звернулися до директора С. Ковальова з тим, щоб він прозвітував про діяльність телеканалу. Натомість відповіді та звіту депутати не побачили й одноголосно висловились, що робота телеканалу «НТБ» під керівництвом С. Ковальва є дуже не ефективною та до всього іншого необ’єктивною й заангажованою та не влаштовує більшу частину депутатів міської ради, як засновника міського телеканалу.

Більше того, депутат Ніжинської міської ради Багрінцев Максим має відповідні документи, які свідчать, що С. Ковальов призначенний мером м. Ніжина М. Приходьком на посаду директора незаконно та всупереч діючому законодавству. Згіднго закону України «Про місцеве самоврядування»(ст. 26) призначення та звільнення керівників засобів масової інформації відноситься до чіткої компетенції міських рад.

Отже, якщо Генеральною прокуратурою України буде виявленно в діях міського голови Ніжина М. Приходька порушення чинного законодавства у питанні незаконного призначення на посаду директора міського телеканалу С. Ковальова його буде притягненно до кримінальної відповідальності за ст.365 (перевищення службових повноважень). Санкція цієї статті передбачає до 8 років позбавлення волі та заборону займати державні посади протягом 3 років.

Нагадаємо, що стосовно міського голови Ніжина М. Приходька досі триває судовий процес за хабарництво у особливо виликих розмірах.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Ніжин, самоврядування, ніжинське телебачення, Генеральна прокуратура, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar